ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/04/2015 06:04 EEST | Updated 10/04/2015 06:04 EEST

«Πρέπει να επινοήσουμε λύσεις για έκτακτες ανάγκες στο μεταναστευτικό», λέει η Τασία Χριστοδουλοπούλου

eurokinissi

Στον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο στη Συρία αποδίδει η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης, Τασία Χριστοδουλοπούλου την αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα και μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών σημειώνει πως η Ελλάδα πρέπει να επινοήσει λύσεις που θα ανταποκρίνονται σε έκτακτες ανάγκες για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

«Καταλήξαμε ότι πρέπει να ζητήσουμε από την περιφέρεια, τους δήμους και τον στρατό ελεύθερους ανοιχτούς χώρους, όπου θα εγκαταστήσουμε σκηνές και θα φιλοξενούνται άνθρωποι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης, ώστε να μην στοιβάζονται στα λιμεναρχεία και στα αστυνομικά τμήματα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Απαντώντας δε σε όσους ισχυρίζονται πως στην Ελλάδα δεν χωράνε άλλοι πρόσφυγες τονίζει «Στην Ελλάδα δεν χωράνε συνταξιούχοι, γιατί έχουν ναυαγήσει τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν χωράνε νέοι, γιατί η ανεργία έχει αυξηθεί, δεν χωράνε τα μωρά, γιατί δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί. Προφανώς δεν χωράνε και οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, γιατί δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας και δομές. Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα».