Προειδοποίηση Πανούση: Οι κουκουλοφόροι θέλουν νεκρό. Αφήνει ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί

Προειδοποίηση Πανούση: Οι κουκουλοφόροι θέλουν νεκρό
Nikos Libertas / SOOC

«Κίνδυνος για την δημοκρατία οι κουκουλοφόροι» προειδοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης τονίζοντας εκ νέου:«Θέλουν νεκρό».

Σε συνέντευξή του στη Real News, ο κ. Πανούσης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι αντιεξουσιαστές θέλουν νεκρό. Έναν νέο Γρηγορόπουλο για να στήσουν έναν νέο Δεκέμβρη, όπως το 2008».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκπέμπει μέσω της συνέντευξης του δραματικό SOS για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα από τα φαινόμενα βίας και στέλνει μήνυμα στον πρωθυπουργό. «Έχει έρθει πλέον η ώρα του Αλέξη Τσίπρα», λέει, προκειμένου να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για τη διαμόρφωση της στρατηγικής της κυβέρνησης απέναντι σε φαινόμενα όπως οι καταλήψεις. «Τα αιτήματα των καταληψιών δεν είναι τα συνήθη, όπως π.χ. η καλυτέρευση των συνθηκών κράτησης. Είναι πολιτικά. Και η η πολιτεία δεν μπορεί να διαπραγματεύεται με τρομοκράτες», σημειώνει.

Ήρθε η ώρα του Αλέξη Τσίπρα

«Ήρθε η ώρα του Αλέξη Τσίπρα. Μόνο ο ίδιος ο πρωθυπουργός μπορεί να λύσει το πρόβλημα, ολοκληρώνοντας και επιβάλλοντας μια οριστική πολιτική γραμμή στο θέμα» τονίζει. Θεωρεί μάλιστα πως ο πρωθυπουργός έχει τους ίδιους προβληματισμούς με τον ίδιο στα θέματα της ασφάλειας, ενώ εκτιμά πως όχι απλώς κάνει καλά τη δουλειά του, αλλά και θα ηγεμονεύσει στην πολιτική ζωή του τόπου.

Δεν θα γλιτώσει τη σύγκρουση με ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνει ωστόσο: «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα γλιτώσει τη σύγκρουση με ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή θα έρθει και θα έρθει και σύντομα». Το πραγματικό δίλημμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής για τον Γ. Πανούση: «Θα παίξει με το 4% των “έξαλλων” ή με το υπόλοιπο 32% που τον ψήφισε, τους σοβαρούς συντηρητικούς και προοδευτικούς πολίτες; Με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει είναι το θέμα».

Ξέρω από βελούδινα διαζύγια

Αφήνοντας παράλληλα εμμέσως ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και της παραίτησής του. Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ της Real News, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη δείχνει μεγάλη διάθεση να εφαρμόσει μια νέα πολιτική στον τομέα του. Ωστόσο, όπως αναφέρει σε πολύ έμπιστους συνομιλητές του, «εάν συνεχιστεί η αοριστία που επικρατεί ως προς τις πολιτικές, δεν έχει νόημα η παρουσία μου στο υπουργείο». Και αναφέρει με νόημα: «Ξέρω από βελούδινα διαζύγια».

Δημοφιλή