Επτά σύγχρονες ταινίες που προσφέρονται για να δείτε το Πάσχα

Επτά σύγχρονες ταινίες που προσφέρονται για να δείτε το Πάσχα
Archive

Τις ημέρες των γιορτών του Πάσχα είναι παλαιά «παράδοση» της ελληνικής τηλεόρασης να προβάλλει ταινίες και μίνι σειρές θρησκευτικού/ ιστορικού περιεχομένου, που διαδραματίζονται στην περίοδο των Παθών του Κυρίου. Όπως είναι ευρέως γνωστό, «πρωταγωνιστούν» τίτλοι ταινιών και σειρών που έχουμε παρακολουθήσει όλοι, όπως ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ», ο «Μπεν Χουρ», οι «Δέκα Εντολές», «Ο Χιτών» κ.α.

Ωστόσο, αυτά τα έργα, στην πλειονότητά τους πραγματικές υπερπαραγωγές, έχουν γυριστεί κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, με πρωταγωνιστές ονόματα όπως ο Τσάρλτον Ίστον, ο Γιουλ Μπρίνερ, η Τζίνα Λολομπρίτζιτα κ.α- σε εποχές που ήταν της μόδας οι «ταινίες χλαμύδας». Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια αυτού του είδους οι ταινίες δείχνουν να βιώνουν μια ελαφρά αναβίωση, καθώς έχουν αρχίσει να γυρίζονται ξανά έργα αντίστοιχης θεματολογίας.

Κάποιες ταινίες και μίνι σειρές των τελευταίων ετών, αντίστοιχου, «πασχαλινού» («Βιβλικού/ θρησκευτικού», με την ευρύτερη έννοια του όρου, περιεχομένου), είναι οι εξής επτά.

The Passion of the Christ

Υπό τη σκηνοθετική αιγίδα του Μελ Γκίμπσον, η εν λόγω ταινία, με πρωταγωνιστή τον Τζιμ Καβίζελ (τον διάσημο υπερπράκτορα- κομάντο του Person of Interest) στον ρόλο του Χριστού, έκανε αίσθηση εξαιτίας του πολύ σκληρού περιεχομένου της.

Noah

Με τον αγριωπό Ράσελ Κρόου στον ρόλο του Νώε, το πρόσφατο σκηνοθετικό εγχείρημα του Ντάρεν Αρονόφσκι είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα όσον αφορά στην απεικόνιση της ιστορίας του Κατακλυσμού. Τον Κρόου πλαισίωναν και άλλα «δυνατά» ονόματα του κινηματογράφου, όπως ο Άντονι Χόπκινς, η Τζένιφερ Κόνελι και η Έμα Γουάτσον.

Pompeii

Οι κριτικές σίγουρα δεν ήταν καλές, και η συγκεκριμένη ταινία δεν έχει ακριβώς θρησκευτικό περιεχόμενο, καθώς επικεντρώνεται στην καταστροφή της Πομπηίας. Ωστόσο, η θεματολογία της (ρωμαϊκή εποχή) την βάζει στη λίστα. Στο καστ των πρωταγωνιστών περιλαμβάνονται ο Κιτ Χάρινγκτον του Game of Thrones («You know nothing, Jon Snow»), o Κίφερ Σάδερλαντ (ο Τζακ Μπάουερ ως «κακός» Ρωμαίος) και η Κάρι Αν Μος (Matrix).

Exodus: Gods and Kings

To πρόσφατο σκηνοθετικό εγχείρημα του Ρίντλεϊ Σκοτ έχει πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν Μπέιλ στον ρόλο ενός ιδιαίτερα «μάχιμου» Μωυσή και απεικονίζει την έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο, πλαισιωνόμενο από τον Μπεν Κίνγκσλεϊ, τη Σιγκούρνι Γουΐβερ και τον Τζόελ Έτζερτον.

Son Of God

Η ζωή του Χριστού από τη γέννηση ως την ανάστασή του, με πρωταγωνιστή τον Ντιόγκο Μοργκάδο.

Τhe Bible

H Βίβλος, σε μια μίνι σειρά, αρχίζοντας από τη Γένεση και φτάνοντας ως την Ανάσταση

A.D. : The Bible Continues

Το sequel της προηγούμενης μίνι σειράς, με τα γεγονότα μετά την Σταύρωση και την Ανάσταση

Δημοφιλή