ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/04/2015 09:04 EEST | Updated 11/04/2015 09:04 EEST

Ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. κατέγραψε διαλόγους της παρέας των Κρητικών: «Παίζαμε με τον Βαγγέλη και μας βγάζουν τραμπούκους»

Eurokinissi

«Οι μ@...ς πάνε να μας φορτώσουν την αυτοκτονία του Βαγγέλη», «εμείς τι φταίμε, μας μπλέκουν άδικα», «ακούνε όλες τις διαδόσεις του κόσμου», «γιατί τα φορτώνουν όλα σε εμάς;», «δεν κάναμε τίποτα, μόνο πλάκα», «εμείς τον ψάχναμε και τώρα μας κατηγορούν», «παίζαμε με τον Βαγγέλη και μας βγάζουν τραμπούκους», είναι μερικές από τις εκατοντάδες φράσεις των έξι νεαρών της παρέας των Κρητικών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, που καταγράφηκαν σε τηλεφωνικές συνομιλίες τους από τους «κοριούς» της ΕΛ.ΑΣ., όπως αποκαλύπτουν στον «Ελεύθερο Τύπο», αξιωματικοί που χειρίζονται την σοβαρή υπόθεση.

Από την πρώτη στιγμή εντοπισμού της σορού του Βαγγέλη Γιακουμάκη στις 15 Μαρτίου 2015, και ενώ έρχονταν στο φως όλο και περισσότερες αναφορές ακραίων περιστατικών «πλάκας» με στόχο τον άτυχο σπουδαστή, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων υπέβαλαν αίτημα άρσης απορρήτου στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Μετά την έγκριση που έλαβαν έγιναν οι επισυνδέσεις των τηλεφωνικών αριθμών.

Οι χειριστές των «κοριών» έστελναν τα δεκάδες CD στους αξιωματικούς που χειρίζονταν την υπόθεση, οι οποίοι ουσιαστικά «άκουγαν» του ύποπτους νεαρούς, με καθυστέρηση λίγων ημερών προκειμένου το υλικό να συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, από αυτές τις επικοινωνίες δεν προκύπτουν προς το παρόν ύποπτες αναφορές, που θα μπορούσαν να αναδεικνύουν προσπάθειες συγκάλυψης εγκληματικής ενέργειας ή συμφωνίας κοινών θέσεων χειρισμού της υπόθεσης. Το ενδιαφέρον, που εντοπίζεται σε αυτό το πεδίο ερευνών, είναι πως όλοι οι νεαροί είχαν συνομιλίες μεταξύ τους την περίοδο καταγραφής αυτών των συνομιλιών.

Οι επισυνδέσεις αφορούσαν νεαρούς που είχαν φοιτήσει στη σχολή των προηγούμενο χρόνο, ανάμεσά τους και ο φαντάρος, που φαίνεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα καταγγελλόμενα περιστατικά εκφοβισμού και κάποιοι καινούργιοι της νέας φοιτητικής περιόδου.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η απομαγνητοφώνηση, και μετά το Πάσχα θα ληφθούν καταθέσεις από τους έξι συμφοιτητές του Βαγγέλη, από τους γονείς, την αδερφή, τον αδερφό του και την κοπέλα, που ο σπουδαστής είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να κάνει σχέση μαζί της. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας φαίνεται να έχει πει πως θέλει η μητέρα του άτυχου παιδιού και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να καταθέσουν τελευταία, όταν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των καταθέσεων μαρτύρων και η ιατροδικαστική έκθεση.

Μετά το Πάσχα αναμένεται και ο καθηγητής ιατροδικαστικής κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης να λάβει το σύνολο των αποτελεσμάτων των ιστολογικών εξετάσεων και να ολοκληρώσει την έκθεσή του προκειμένου και αυτή να συμπεριληφθεί στην δικογραφία.

Η δικογραφία στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα προκειμένου να κρίνει αν υπάρχουν στοιχεία από τα οποία μπορούν να ασκηθούν διώξεις εναντίον συγκεκριμένων προσώπων με την κατηγορία συμμετοχής σε αυτοκτονία.

Πηγή: Ελευθέρος Τύπος