Συνελήφθησαν οι διακινητές των μεταναστών στη Γαύδο

Συνελήφθησαν οι διακινητές των μεταναστών στη Γαύδο
YouTube

Στην περιοχή του Ακρωτηρίου, στο κλειστό κολυμβητήριο Χανίων αναμένεται να φιλοξενηθούν απόψε οι 151 παράτυποι μετανάστες, που το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης αποβίβασαν σε ακτή της Γαύδου 6 λαθροδιακινητές από την Αίγυπτο, οι οποίοι έχουν ήδη συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές.

Υπενθυμίζεται πως οι διακινητές, αφήνοντας τους μετανάστες στην ακτή της Γαύδου, τους είχαν πληροφορήσει ψευδώς πως βρίσκονται στην Ιταλία.

Οι μετανάστες επιβιβάστηκαν στο πλοίο «Σαμαριά» στις 3:30 μετά το μεσημέρι, μεταφέρθηκαν στη Χώρα Σφακίων και από κει επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο με προορισμό τα Χανιά, όπου και προβλέπεται να αφιχθούν κατά τις 9 το βράδυ.

Στο κλειστό κολυμβητήριο θα μεταφερθούν οι ενήλικες, ενώ τα περίπου 40 ανήλικα παιδιά πρόκειται να φιλοξενηθούν σε άλλο χώρο, τον οποίο θα υποδείξει ο Εισαγγελέας Ανηλίκων.

Στον χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου έχουν πραγματοποιηθεί οι απαιτούμενες διαμορφώσεις για την υποδοχή των μεταναστών, με τον δήμο Χανίων να εξασφαλίζει τον καθαρισμό του χώρου, την τοποθέτηση δύο χημικών τουαλετών, καθώς και 80 στρωμάτων, ενώ το έργο της σίτισης τους έχει αναλάβει η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υποστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη, επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης στην Κρήτη, σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες καταγραφής και σήμανσης, οπότε και θα αφεθούν ελεύθεροι οι περισσότεροι από τους 151 μετανάστες. Για ανθρωπιστικούς λόγους, ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ έχει εξασφαλίσει την μεταφορά τους σε χώρο φιλοξενίας.

Σημειώνεται πως, αρχικά, οι μετανάστες υπολογίζονταν σε 157, όπως αποκαλύφθηκε όμως από τις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, οι έξι από αυτούς ήταν οι διακινητές και συνελήφθησαν.

Αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, καθώς εις βάρος τους έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία.

Οι υπόλοιποι μετανάστες φέρονται να προέρχονται από το Σουδάν, την Αίγυπτο, τη Σομαλία, τη Συρία, το Ιράκ και την Ερυθραία.

(Mε πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή