ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/04/2015 07:14 EEST | Updated 13/04/2015 07:14 EEST

Νέοι τραυματισμοί από κροτίδες στη Μεσσηνία

ASSOCIATED PRESS
Men ignite rockets during Greek Orthodox Easter celebrations on the eastern Aegean island of Chios, Greece, late Saturday, April 11, 2015. Thousands of handmade rockets are fired every year on Great Saturday night, before the Resurrection, by locals of the two rival churches of Agios Markos and Panagia Erithiani, in the village of Vrontados. (AP Photo/Petros Giannakouris)

Ακόμη δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν βαρύτατα από κροτίδες την Κυριακή του Πάσχα στη Μεσσηνία, ανεβάζοντας τον αριθμό των τραυματιών σε τέσσερις τραυματίες και δύο νεκρούς.

Το απόγευμα της Κυριακής στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας 61χρονος στην προσπάθειά του να ενεργοποιήσει αυτοσχέδια κροτίδα, αυτή εξερράγη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τόσο του ίδιου όσο και του 62χρονου φίλου του, που βρισκόταν στο σημείο.

Οι τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο της Καλαμάτας και σύμφωνα με πληροφορίες έχασαν ο ένας το αριστερό και άλλος το δεξί του χέρι.

Λίγες ώρες νωρίτερα, το βράδυ της Ανάστασης στην Καλαμάτα ένας 25χρονος τραυματίσθηκε από την έκρηξη αυτοσχέδιας κροτίδας με αποτέλεσμα όχι μόνο να χάσει την όρασή του, αλλά και οι γιατροί να του ακρωτηριάσουν και τα δύο χέρια του. Επίσης από την έκρηξη τραυματίσθηκε ελαφρά ο φίλος του 25χρονου που βρισκόταν στο σημείο.

Σημειώνεται ότι την Μεγάλη Παρασκευή στην περιοχή Άνω Άμφεια δύο νέοι 23 και 26 ετών έχασαν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία όταν έριξαν αυτοσχέδια κροτίδα σε καλώδια της ΔΕΗ.