Σε διπλή μαστεκτομή υπεβλήθη η σύζυγος του Τομ Χανκς

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 16:  Tom Hanks and Rita Wilson attend an official dinner party after the EE British Academy Film Awards at The Grosvenor House Hotel on February 16, 2014 in London, England.  (Photo by Chris Jackson/Getty Images)
LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 16: Tom Hanks and Rita Wilson attend an official dinner party after the EE British Academy Film Awards at The Grosvenor House Hotel on February 16, 2014 in London, England. (Photo by Chris Jackson/Getty Images)

H ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Ρίτα Γουίλσον, σύζυγος του διάσημου πρωταγωνιστή Τομ Χανκς, αποκάλυψε ότι υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή και πλαστική επέμβαση ανάπλασης μαστού, αφού διαγνώστηκε με μια επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού.

«Βρίσκομαι στο στάδιο της ανάρρωσης και, το πιο σημαντικό, αναμένεται να αναρρώσω πλήρως. Γιατί; Διότι το διέγνωσα σε πρώιμο στάδιο, με ανέλαβαν εξαιρετικοί ιατροί και επειδή έλαβα και μια δεύτερη γνώμη», επισήμανε η 58χρονη σε μια ανακοίνωση στο περιοδικό People σήμερα.

Η Γουίλσον είπε ότι υποβαλλόταν συχνά σε εξετάσεις προκειμένου να παρακολουθεί την εξέλιξη μιας υποτροπιάζουσας κατάστασης, όταν μια ένδειξη που είχε καταγραφθεί σε μια βιοψία που είχε κάνει στο στήθος της αν και δεν έδειξε την ύπαρξη καρκίνου, την οδήγησε να αναζητήσει και δεύτερη γνώμη.

Δύο άλλοι παθολόγοι διέγνωσαν επιθετικό λοβιακό καρκίνωμα. Αυτός ο τύπος καρκίνου σχηματίζει μικρούς όγκους στο στήθος ενώ τα καρκινικά κύτταρα ενδέχεται να προκαλέσουν μεταστάσεις και σε άλλες περιοχές του σώματος, σύμφωνα με το Mayo Clinic.

«Μοιράζομαι την εμπειρία μου προκειμένου να ενημερώσω και άλλους ότι μια δεύτερη γνώμη είναι κρίσιμη για την υγεία σας».

Η αποκάλυψη της Γουίλσον ακολουθεί την απόφαση της Αντζελίνας Τζολί να μοιραστεί με το ευρύ κοινό την απόφαση που έλαβε να υποστεί σε διπλή μαστεκτομή πριν από 2 χρόνια και να αφαιρέσει και τις ωοθήκες της τον περασμένο μήνα αφού οι εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί κατέδειξαν μια μετάλλαξη του γονιδίου BRCA1 που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών.

Η Γουίλσον έλειψε για κάποιο διάστημα από την θεατρική παράσταση του Μπροντγουέϊ «Fish in the Dark», με πρωταγωνιστή τον Λάρι Ντέιβιντ, προκειμένου να υποβληθεί στην επέμβαση την περασμένη εβδομάδα και θα επιστρέψει την 5η Μαΐου, σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεών της.