Το «Stelios Philanthropic Foundation» υπέρμαχος της παιδείας, προσφέρει 3 πλήρεις υποτροφίες για φοίτηση στα Εκπαιδευτήρια Δούκα

Το «Stelios Philanthropic Foundation» υπέρμαχος της παιδείας, προσφέρει 3 πλήρεις υποτροφίες για φοίτηση στα Εκπαιδευτήρια Δούκα
O Sir Στέλιος Χατζηιωάννου παρουσιάζει το έργο του Stelios Philanthropic Foundation σε πρόσφατη εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων των Εκπαιδευτηρίων Δούκα παρουσία του Προέδρου του Συλλόγου Dr. Ντίνου Κυρίτση και άλλων Αποφοίτων
Stelios Philanthropic Foundation
O Sir Στέλιος Χατζηιωάννου παρουσιάζει το έργο του Stelios Philanthropic Foundation σε πρόσφατη εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων των Εκπαιδευτηρίων Δούκα παρουσία του Προέδρου του Συλλόγου Dr. Ντίνου Κυρίτση και άλλων Αποφοίτων

Tο φιλανθρωπικό Ίδρυμα Stelios Philanthropic Foundation που φέρει το όνομα του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, αποφοίτου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα 1984, βρίσκεται κοντά στους μαθητές και προσφέρει, για το σχολικό έτος 2015-2016, 3 πλήρεις Yποτροφίες Yψηλής Aκαδημαϊκής Eπίδοσης για νέους μαθητές που ολοκληρώνουν, φέτος, τη Γ’ Γυμνασίου και επιθυμούν να ακολουθήσουν το Πρόγραμμα του International Baccalaureate στα Εκπαιδευτήρια Δούκα.

Οι Κ. Δούκας, Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, Ειρήνη Δούκα και Ελένη Δούκα Πατέρα

Η συνεργασία του Stelios Philanthropic Foundation με τα Εκπαιδευτήρια Δούκα ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Προέδρου του Συλλόγου Αποφοίτων του σχολείου (Σ.Α.Ε.Δ.) Dr. Ντίνο Κυρίτση, ο οποίος γνώριζε πόσο στενά είναι συνδεδεμένος ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου με το σχολείο του. Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε χαρακτηριστικά για αυτήν τη συνεργασία: Γεννήθηκα στην Αθήνα, φοίτησα στα Εκπαιδευτήρια Δούκα και έχω πολλές ευχάριστες αναμνήσεις από τα σχολικά μου χρόνια. Οι συγκεκριμένες υποτροφίες, εκτός από το γεγονός ότι δίνουν την ευκαιρία σε 3 παιδιά με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα να σπουδάσουν σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον, έχουν για μένα και ιδιαίτερη συναισθηματική αξία.

Σημαντικό ρόλο στη συνεργασία αυτή, έπαιξε και ο συσχετισμός του οράματος του Ιδρύματος του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου με το εκπαιδευτικό όραμα των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Συγκεκριμένα, από την ίδρυσή του, το Stelios Philanthropic Foundation έχει ως βασικό άξονα δράσης τη διοχέτευση πόρων για την ενίσχυση και κινητοποίηση προγραμμάτων που προάγουν την εκπαίδευση, το περιβάλλον και την επιχειρηματικότητα στις χώρες όπου δραστηριοποιείται και συγκεκριμένα την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Μονακό.

Αναφορικά με την δράση και τους στόχους του ιδρύματος, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε:

Στην Ελλάδα έχουμε θεσμοθετήσει από το 2007 το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς». Μέχρι σήμερα, έχουμε απονείμει συνολικά 350.000€ σε μετρητά σε επτά νέες επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα αποδεικνύοντας έμπρακτα την πίστη μας στις δυνατότητες των νέων δημιουργικών και καινοτόμων Ελλήνων επιχειρηματιών. Παράλληλα, προσφέρουμε 3 υποτροφίες σε παιδιά για το πρόγραμμα του International Baccalaureate των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, στηρίζοντας τις οικογένειες με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα. Επιπλέον, το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την ανάγκη μας για φιλανθρωπικές δράσεις και στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων. Έτσι, ξεκινήσαμε το 2014 το πρόγραμμα «Φαγητό από καρδιάς» στην Αθήνα, το οποίο προσφέρει καθημερινά πάνω από 2.500 γεύματα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

O Sir Στέλιος Χατζηιωάννου κρατώντας το βραβείο που παρέλαβε στo πλαίσιο του ετήσιου θεσμού του Συλλόγου Αποφοίτων των Εκπαιδευτηρίων Δούκα (Σ.Α.Ε.Δ.) ΣΑΕΔ Awards, μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Dr. Ντίνο Κυρίτση.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες θα πρέπει να έχουν σαφή προσανατολισμό για φοίτηση στο πρόγραμμα ΙΒ (International Baccalaureate). Δύο υποτροφίες θα δοθούν σε μαθητές που ολοκληρώνουν την Γ’ Γυμνασίου σε άλλο σχολείο, ενώ μία υποτροφία θα δοθεί σε παιδί αποφοίτου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα που ολοκληρώνει τη Γ’ Γυμνασίου και φοιτά σε άλλο σχολείο. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν τελικό βαθμό Β’ Γυμνασίου 19 και πάνω και τρέχουσα βαθμολογία 2 πρώτων τριμήνων Γ’ Γυμνασίου 19 και πάνω. Θα δοθεί προτεραιότητα σε αιτήσεις υποψηφίων με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα.

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων ορίζεται η Τρίτη, 21 Απριλίου, 2015.

Οι υποτροφίες έχουν ισχύ μέχρι το τέλος της φοίτησης του υποτρόφου από το πρόγραμμα ΙΒ των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και υπόκεινται στο γενικό εσωτερικό κανονισμό των υποτροφιών του σχολείου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα των Εκπαιδευτηρίων και στο τηλέφωνο: 210 61 86 000 (εσωτ. 0423, κ. Αραξή Μινασσιάν) καθημερινά 09:00 -15:00.