ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/04/2015 04:53 EEST | Updated 14/04/2015 04:54 EEST

Αντιπολίτευση από τα δεξιά με μεταναστευτικό, καταλήψεις και ασφάλεια. Παραιτήσεις υπουργών βλέπουν στη ΝΔ

Sooc

Το κυβερνητικό αλαλούμ με τις αντικρουόμενες δηλώσεις υπουργών και την αδυναμία αντιμετώπισης των καταλήψεων απο τη μια και του νέου κύματος μεταναστών απο την άλλη, βάζει ψηλά στην ατζέντα της η ΝΔ επιχειρώντας να χτυπήσει απο τα δεξιά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη με αφορμή το περιστατικό στη Γαύδο και τους 150 λαθρομετανάστες που εντοπίστηκαν στις βραχώδεις ακτές του νησιού, στη ΝΔ φέρνουν στην επιφάνεια την ανυπαρξία πολιτικής από την κυβέρνηση στον νευραλγικό αυτό τομέα, υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη κίνηση που έκαναν ήταν το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας χωρίς προηγουμένως να έχουν προβλέψει το επόμενο βήμα.

Στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά θεωρούν ότι τα θέματα αυτά αποτελούν την «αχίλλειο πτέρνα» του ΣΥΡΙΖΑ και εκεί αναμένεται να χτυπήσουν, αφού στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος αναπτύσσονται διαφορετικές απόψεις για τα θέματα μετανάστευσης και ασφαλείας.

Ίσως για αυτό στελέχη της ΝΔ ηδη κάνουν λόγο για χαλαρή αντιμετώπιση από το Μέγαρο Μαξιμου των θεμάτων αυτών, αφού - όπως λένε - «δεν θέλουν να στεναχωρήσουν τις συνιστώσες τους...».

Υπενθυμίζουν δε με σκωπτικό τρόπο τις μόλις πρόσφατες δηλώσεις Κοτζιά και Καμμένου που συνέδεσαν τις διαπραγματεύσεις για την οικονομία, λέγοντας ότι πιθανή ρήξη θα ανοίξει τα σύνορα και η Ευρώπη θα γεμίσει ...τζιχαντιστές!

Στη Συγγρού θεωρούν ότι μέσα σε αυτό το κλίμα και με αιχμή τις καταλήψεις σε πανεπιστημιακά κτίρια, αδύναμος κρίκος συνεχίζει να είναι ο υπουργός Γιάννης Πανούσης στον οποίο δίνουν λίγες «ώρες ζωής» στο κυβερνητικό σχήμα, αφού εξακολουθεί να ζητά δυναμικές παρεμβάσεις των αρχών του κράτους, την ώρα που άλλοι υπουργοί ξορκίζουν το δόγμα «νόμος και τάξη».

Ήδη με αφορμή και τη συνεχιζόμενη κατάληψη για 15 ημέρες του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, τέως πρύτανης Θόδωρος Φορτσακης έκανε λόγο για μετατροπή του κέντρου της Αθήνας σε άστρο ανομίας με την κυβέρνηση να κωφεύει.

Ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ με μια σκληρή ανακοίνωση κατηγορεί την κυβέρνηση οτι με την ανοχή της ενθαρρύνει τους καταληψίες να αυξάνουν συνεχώς τις απαιτήσεις τους, με την ευθύνη πλέον να ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση, στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Πανούση, που αδρανεί επικαλούμενος τον κ. Βούτση, στον Υπουργό Παιδείας κ. Μπαλτά, που με τις επιθέσεις του κατά της αριστείας απαξιώνει το πρώτο δημόσιο πανεπιστήμιο της Χώρας και στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο, που σπεύδει να ικανοποιήσει τους καταληψίες αποφυλακίζοντας τους δολοφόνους τρομοκράτες.