Αναμόρφωση της Task Force. Αλλάζει ο ρόλος και οι δομές της

Αναμόρφωση της Task Force. Αλλάζει ο ρόλος και οι δομές της
sooc

Σε φάση μετεξέλιξης εισέρχεται η λεγόμενη task force, που ασχολείται τα τελευταία χρόνια με την Ελλάδα, ούτως ώστε σταδιακώς από αυτόνομη κοινοτική υπηρεσία να γίνει μια οργανωτική δομή που θα υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μια δομή που στο μέλλον θα ενεργοποιείται για την παροχή τεχνικής βοήθειας σε χώρες υπαγόμενες σε Μνημόνια.

Αυτό αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπενθυμίζοντας πως η εν λόγω μετεξέλιξη είχε ανακοινωθεί προ μηνών και συγκεκριμένα όταν ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί είχε επισκεφθεί την Αθήνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η διαδικασία της μετεξέλιξης θα αρχίσει στο τέλος Απριλίου - όποτε λήγει το συμβόλαιο του επικεφαλής της Χορστ Ράιχενμπαχ - και θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του Ιουνίου.

Σήμερα στην task force απασχολούνται περίπου 50 υπάλληλοι οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν έδρα την Αθήνα, ενώ οι υπόλοιποι εργάζονται από τις Βρυξέλλες. Στόχος της λειτουργίας της ήταν η παροχή τεχνικής βοήθειας στις ελληνικές κρατικές υπηρεσίες με στόχο τον εκσυγχρονισμό τους. Ως προς το μέλλον κοινοτικές πηγές σημείωναν πως η δομή της και ο αριθμός των στελεχών που θα εξακολουθήσουν να εργάζονται με αντικείμενο την Ελλάδα θα εξαρτηθεί πρωτίστως από τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης και τους τομείς στους οποίους αυτή θα κρίνει ότι η παροχή τεχνικής βοήθειας από τις Βρυξέλλες κρίνεται χρήσιμη. Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν άλλωστε πως εξαρχής η task force δημιουργήθηκε κατόπιν αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης και συγκεκριμένα επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή