Ζάκυνθος: Ένταση στο λιμάνι μεταξύ 700 κυνηγών και θηροφυλακής

Ζάκυνθος: Ένταση στο λιμάνι μεταξύ 700 κυνηγών και θηροφυλακής
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Ένταση σημειώθηκε στο λιμάνι της Ζακύνθου το πρωί της Τρίτης, καθώς περίπου 700 κυνηγοί περίμεναν με άγριες διαθέσεις το κλιμάκιο της θηροφυλακής, που έφτασε στο νησί με το πλοίο της γραμμής για να πραγματοποιήσει ελέγχους, καθώς το κυνήγι απαγορεύεται τον Απρίλιο.

Μεγάλη μερίδα των κυνηγών άρχισε τις αποδοκιμασίες, όταν το αυτοκίνητο τις αντιπροσωπείας των θηροφυλάκων κατέβηκε από το πλοίο, πετώντας αβγά και γιαούρτια.

Για περίπου 10 λεπτά προκλήθηκε ένταση, με την παρέμβαση όμως του δασάρχη Ζακύνθου, καθώς και των πιο ψύχραιμων κυνηγών, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Ωστόσο, για να μπορέσει να απομακρυνθεί από το λιμάνι το αυτοκίνητο της θηροφυλακής, χρειάστηκε επέμβαση του Λιμεναρχείου και της Αστυνομίας.

Καθώς το κυνήγι τον Απρίλιο, στην Ζάκυνθο, αποτελεί παράδοση, τις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένονται 14 κλιμάκια της θηροφυλακής στο νησί, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους και να διασφαλίσουν πως ο νόμος θα εφαρμοστεί κατά γράμμα.

Σήμερα, Τρίτη, στις δύο το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του δασάρχη Ζακύνθου, κ. Θωμόπουλου, του κλιμακίου των θηροφυλάκων και αντιπροσώπων των κυνηγών, η οποία θα λάβει χώρα στο δασαρχείο Ζακύνθου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή