Ερντογάν για ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τη γενοκτονία των Αρμενίων: «Θα μπει από το ένα αυτί και θα βγει από το άλλο»

«Θα μπει από το ένα αυτί και θα βγει από το άλλο» λέει ο Ερντογάν για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τη γενοκτονία των Αρμενίων
(AP Photo/Vadim Ghirda)
(AP Photo/Vadim Ghirda)
ASSOCIATED PRESS

Ιδιαίτερα ενοχλημένος και απαξιωτικός εμφανίζεται ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το γεγονός ότι πληθαίνουν οι φωνές για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Μετά την πρόσφατη αναφορά του Πάπα για γενοκτονία των Αρμενίων, αναμένεται το απόγευμα η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, θα καλέσει την Τουρκία να αναγνωρίσει τα εγκλήματα σε βάρος των Αρμενίων.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι σχετικό ψήφισμα που πρόκειται να υιοθετήσει η Ευρωβουλή «θα μπει από το ένα αυτί και θα βγει από το άλλο».

Όπως είπε, η Τουρκία θα παραβλέψει τις απόψεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη σφαγή των Αρμενίων το 2015.

Το ΕΚ θα συζητήσει το απόγευμα την 100η επέτειο από την γενοκτονία των Αρμενίων. Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 17.00 (ώρα Ελλάδας) και αναμένεται να αγγίξει το θέμα των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας αλλά και το ζήτημα της αναθέρμανσης των διπλωματικών σχέσεων Αρμενίας-Τουρκίας.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο Ερντογάν είχε καταδικάσει τις δηλώσεις που έκανε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος αναφερόμενος στη σφαγή των Αρμενίων που διέπραξε το 1915 η Οθωμανική Αυτοκρατορία, είχε χρησιμοποιήσει τον όρο «γενοκτονία».

Μετά την επίσημη αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης για «μεροληπτικές» και «ανάρμοστες» αναφορές του Πάπα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε καλέσει τον Ποντίφικα «να μην κάνει ξανά το ίδιο λάθος».

Δημοφιλή