ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/04/2015 12:05 EEST | Updated 15/04/2015 12:05 EEST

Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν πιθανή νέα θεραπεία για τη νόσο Αλτσχάιμερ

Unable to recognize who is behind the small pocket instamatic, she is only attracted to it by its unfamiliarity. Alzheimer's has taken its toll.
Vince Alongi/Flickr
Unable to recognize who is behind the small pocket instamatic, she is only attracted to it by its unfamiliarity. Alzheimer's has taken its toll.

Επιστήμονες έχουν προχωρήσει τις έρευνές τους για την εύρεση θεραπείας για τη νόσο Αλτσχάιμερ σε ένα νέο πεδίο, μετά την ανακάλυψη μιας πιθανής αιτίας της νόσου. Σύμφωνα με το δίκτυο Independent, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Duke στη Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας έκαναν πειράματα σε ποντίκια, ανακαλύπτοντας πως όταν παρουσιάζεται η νόσος, ο εγκέφαλος καταναλώνει ένα βασικό για τη ζωή αμινοξύ, την αργινίνη.

Όταν οι ίδιοι προσπάθησαν να σταματήσουν αυτή την ενέργεια με χορήγηση φαρμάκων, κατάφεραν να εμποδίσουν τον σχηματισμό «πλακών» στον εγκέφαλο τον ποντικιών και να σταματήσουν την απώλεια μνήμης.Το φάρμακο που χρησιμοποίησαν ονομάζεται εφλορνιθίνη και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε δοκιμές για την εύρεση θεραπείας συγκεκριμένων τύπων καρκίνου.

Ενδιαφέρον βρήκαν το εύρημα και οι Βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι επεσήμαναν πως η έρευνα γέμισε τα κενά σε όσα δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα για τη νόσο. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως η «ομάδα των οκτώ» είχε δεσμευτεί το 2013 να βρει μια νέα θεραπεία για την άνοια.

Πηγή: Independent

Sponsored Post