Ανεξέλεγκτη η μεταναστευτική ροή: Μέσα σε 5 ώρες πάνω από 200 παράτυποι μετανάστες πέρασαν τα ελληνικά σύνορα

Ανεξέλεγκτη η μεταναστευτική ροή: Μέσα σε 5 ώρες πάνω από 200 παράτυποι μετανάστες πέρασαν τα ελληνικά σύνορα
Eurokinissi

Δεν προλαβαίνουν οι λιμενικές Αρχές στο Αιγαίο να μετρούν τους μετανάστες που φτάνουν καθημερινά με καραβιές από τα παράλια της Τουρκίας.

Μέσα σε 5 ώρες και 25 λεπτά, 234 παράτυποι μετανάστες πέρασαν τα ξημερώματα της Τρίτης, στα παράλια των Ελληνικών νησιών και εντοπίστηκαν από προσωπικό του Λιμενικού Σώματος.

Στη 01:40 στην περιοχή Κάρφα-Νένητα Χίου, συνελήφθησαν 79 μετανάστες, εκ των οποίων 24 από Ιράκ, 46 από Συρία, 14 από Σομαλία, 4 από Καμερούν και ένας από την Παλαιστίνη. Είχαν περάσει λίγο νωρίτερα με ξύλινη λέμβο από τα τουρκικά παράλια. Στις 06:45, στη Σάμο εντοπίστηκαν 40 μετανάστες, εκ των οποίων 22 από Συρία, 9 από Νιγηρία, 3 από Κονγκό, 2 από Λιβερία και από ένας από Αφγανιστάν, Καμερούν, Σομαλία και Ακτή Ελεφαντοστού. Σχεδόν ταυτόχρονα στο Γιόσωνα Καρδάμυλων Χίου, οι λιμενικοί εντόπισαν 32 παράτυπους μετανάστες, όλοι από τη Συρία, και αυτοί προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια.

Στις 07:05 στο Λουμπούδι Τήλου, συνελήφθησαν δύο δουλέμποροι από την Ουκρανία, οι οποίοι με σκάφος είχαν αποβιβάσει 75 μετανάστες, εκ των οποίων οι 64 από Συρία και οι 11 από το Αφγανιστάν. Στην Αλεξανδρούπολη, συνελήφθησαν 8 μετανάστες από το Πακιστάν, που μόλις είχαν φθάσει από τις τουρκικές ακτές.

Δημοφιλή