Νέα εποχή για την ''Εστία''

Νέα εποχή για την ''Εστία''
Screenshot

Αλλαγή σελίδας για την ιστορική εφημερίδα ΕΣΤΙΑ η οποία θα συνεχίσει την κυκλοφορία της με την συμμετοχή της εκδοτικής επιχείρισης Δημοκρατικός Τύπος η οποία δραστηριοποιείται στον ημερήσιο Τύπο.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις οικογένειες των Αδ. Κύρου και Αλ. Ζαούση για την τιμή που μας έκαναν να μας εμπιστευθούν στην συνεργασία για την συνέχιση έκδοσης της αρχαιότερης Ελληνικής εφημερίδας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατικός Τύπος χαρακτηριστικά.

Η εφημερίδα «Εστία» κυκλοφορεί από το 1894 στην Ελλάδα. Αρχικά, το 1894 η «Εστία» λειτουργούσε ως εβδομαδιαίο λογοτεχνικό περιοδικό και τη διεύθυνε ο Παύλος Διομήδης. Όμως, τον ίδιο χρόνο την ανέλαβε ο ποιητής Γεώργιος Δροσίνης ο οποίος και την μετέτρεψε σε ημερήσια εφημερίδα.

Τέσσερα χρόνια αργότερα η εφημερίδα μεταβιβάστηκε στους Σπύρο Δάσιο και Άδωνι Κύρου. Το 1919, η εφημερίδα περιήλθε στο Αχιλλέα Κύρο, γιο του Άδωνι Κύρου.

Η ΕΣΤΙΑ διέκοψε την κυκλοφορία της το καλοκαίρι του 1941 και δεν πραγματοποίησε καμία έκδοση μέχρι το τέλος της Γερμανικής Κατοχής .

Από το 1950, μετά τον θάνατο του Αχιλλέα Κύρου, την διεύθυνση της εφημερίδας ανέλαβε ο Κύρος Κύρου και από το 1974 Άδωνις Κ. Κύρου.

Σημειώνεται ότι η Εστία είναι η μοναδική καθημερινή εφημερίδα που χρησιμοποιεί το πολυτονικό σύστημα.

Δημοφιλή