Τσακαλώτος: Είμαι πεπεισμένος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία στις 24 Απριλίου. Φιλοευρωπαϊκή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Τσακαλώτος: Είμαι πεπεισμένος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία στις 24 Απριλίου. Φιλοευρωπαϊκή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Eurokinissi

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι εργαζόμαστε απόλυτα πάνω στο καλό σενάριο» δήλωσε στον Guardian ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αν και παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει βρεθεί αντιμέτωπη με όλα τα προβλήματα που αναμένεται να βρει μπροστά της μια νέα κυβέρνηση.

Ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας, ακόμα και αν αυτό γίνει οριακά, όσον αφορά στα χρονικά περιθώρια: «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως θα επιτευχθεί συμφωνία στις 24 Απριλίου. Οι συμφωνίες πάντα επιτυγχάνονται πέντε ή τρία ή ένα λεπτό πριν τα μεσάνυχτα, δεν είναι ασυνήθιστο να φτάνουν στα όρια».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε άδικη την επικριτική στάση απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τα διεθνή ΜΜΕ. «Υπάρχουν κάποια προβλήματα που θα μπορούσε να περιμένει κανείς από μια νεαρή κυβέρνηση χωρίς εμπειρία, αλλά μας προβληματίζει το ότι υπάρχουν πολλές άδικες επικρίσεις όσον αφορά στην ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης και τη δυνατότητά της να παρέχει λεπτομέρειες για το φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεών της» σημείωσε. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν οι δανειστές δεν συνεχίσουν να επιμένουν στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που ακόμα και η προηγούμενη κυβέρνηση, του Αντώνη Σαμαρά, δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει. «Και δεν νομίζω ότι θα κάνουν κάτι τέτοιο» πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι η αριστερή κυβέρνηση είναι ξεκάθαρα φιλοευρωπαϊκή. «Πρόκειται για μια κυβέρνηση η οποία είναι συστημικά υπέρ της Ευρώπης, όχι μόνο από τακτικής πλευράς, και αυτό επειδή πιστεύουμε ότι η διάλυση του ευρώ θα φέρει δεξιές εθνικιστικές τάσεις και ανταγωνιστική υποτίμηση, μία επανάληψη της δεκαετίας του 1930, που ουδείς προοδευτικός θα επιθυμούσε».

Δημοφιλή