ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/04/2015 04:06 EEST | Updated 16/04/2015 04:07 EEST

«Καυτή» ημέρα στην Αθήνα - Κλίμα... Σκουριών στην πρωτεύουσα με παράλληλες πορείες

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Στην Αθήνα μεταφέρεται το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στις Σκουριές Χαλκιδικής για το θέμα των μεταλλείων.

Περισσότερα από 85 λεωφορεία και δεκάδες ιδιωτικά οχήματα με περίπου 4.000 εργαζόμενους των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική έρχονται σήμερα στην πρωτεύουσα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το εργασιακό τους μέλλον.

Σχεδόν παράλληλα οργανώνεται αντι-συγκέντρωση από την Επιτροπή Αλληλεγγύης των κατοίκων που αντιδρούν στη Χαλκιδική, στα Προπύλαια. Οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., υπό τον φόβο μεταφοράς του «πεδίου μάχης» στην Αθήνα, σχεδιάζουν μέτρα ασφαλείας, ώστε να μην συναντηθούν οι αντιμαχόμενες πλευρές και επαναληφθούν βίαια και επικίνδυνα επεισόδια όπως εκείνα που είχαν εξελιχθεί πριν από αρκετές ημέρες στη Χαλκιδική.

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία προγραμματίζουν συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή, όπου θα κατασκηνώσουν, ανάβοντας κεριά και λαμπάδες. Από την άλλη, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στις 18:00 το απόγευμα. Όπως αναφέρει η Επιτροπή, «η υποστήριξή μας αφορά το κομμάτι της κοινωνίας της Χαλκιδικής που αγωνίζεται όχι για το προσωπικό-ατομικό συμφέρον, αλλά για το κοινό, συλλογικό όφελος».