Απετράπη αυτοκτονία 15χρονης: «Αν δεν μου μιλάς δεν έχει νόημα να ζω. Είμαι έτοιμη να βάλω τέλος στη ζωή μου»

Απετράπη αυτοκτονία 15χρονης: «Αν δεν μου μιλάς δεν έχει νόημα να ζω. Είμαι έτοιμη να βάλω τέλος στη ζωή μου»

eguidry.deviantart.com/art/Macbook-Pro-Keyboard-140228694" data-caption="Macbook Pro backlight keyboardcan also be found in original quality on eguidry.deviantart.com/art/Macbook-Pro-Keyboard-140228694" data-credit="eGuidry/Flickr">

«Η ζωή μου χωρίς εσένα είναι ένα τίποτα. Αν δεν μου μιλάς δεν έχει νόημα να ζω. Είμαι έτοιμη να βάλω ένα τέλος στο μαρτύριό μου».

Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που έγραψε 15χρονη μαθήτρια σε chat room σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, απευθυνόμενη στο νεαρό με τον οποίο ήταν ερωτευμένη.

Η ανήλικη ήταν αποφασισμένη να αυτοκτονήσει. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι γνώρισε τον επίσης ανήλικο φίλο της μέσω διαδικτύου, ανέπτυξε μαζί του σχέση και τον ερωτεύτηκε χωρίς να τον έχει δει ποτέ από κοντά.

Όταν εκείνος της ζήτησε να διακόψουν τη μεταξύ τους επικοινωνία η 15χρονη έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της. Ο νεαρός κατάλαβε τη σοβαρότητα της κατάστασης και ειδοποίησε προχθές, στις 14 Απριλίου 2015, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT».

Η 15χρονη εντοπίστηκε εγκαίρως από τους αστυνομικούς έπειτα από επισταμένες έρευνες και χάρη στην άμεση επέμβαση των αστυνομικών διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα. Η ψυχολογική της κατάσταση ήταν πολύ κακή και για το λόγο αυτό ζητήθηκε στήριξη από ψυχολόγο.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ασχολήθηκε και με μία ακόμα περίπτωση ανήλικης που είχε υποστεί ερωτική απογοήτευση. Στις 8 Απριλίου 2015 το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «CYBER ALERT» της ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε από έτερο Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής, προκειμένου να συνδράμει στον εντοπισμό 14χρονης ανήλικης, κατόχου λογαριασμού σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία όπως είχε καταγγελθεί από τους γονείς της, είχε απομακρυνθεί από την οικία της από την 1-4-2015 για λόγους αναψυχής και έκτοτε αγνοούνταν.

Στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν άμεσα εμπεριστατωμένες αστυνομικές και διαδικτυακές έρευνες και ταυτοποίησαν τα σημεία διασύνδεσης στο διαδικτυακό «προφίλ» της ανήλικης, με αποτέλεσμα να προσδιορισθεί η ευρύτερη περιοχή στην οποία βρισκόταν.

Άμεσα ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο με τη συνδρομή αστυνομικών έτερης περιφερειακής αστυνομικής Υπηρεσίας, εντόπισε την ανήλικη, καλά στην υγεία της, και διασφάλισε τη σωματική της ακεραιότητα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το κορίτσι εξαφανίστηκε με σκοπό να βρει το αγόρι με το οποίο ήταν ερωτευμένη και φέρεται να την είχε απορρίψει.

Δημοφιλή