Επεισόδια στα Προπύλαια

Επεισόδια στα Προπύλαια
youtube

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στην Πανεπιστημίου στο ύψος της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία τελεί για 18η ημέρα υπό κατάληψη. Ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ των αντιεξουσιαστών με την Αστυνομία και στη συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε στα Εξάρχεια.

Αυτή την ώρα, τουλάχιστον 150 αντιεξουσιαστές έχουν βάλει φωτιές σε κάδους στα Εξάρχεια. Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας παραμένει τεταμένη, ενώ στα Προπύλαια παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Επεισόδια στα Προπύλαια - Χρήση χχημικών από τα ΜΑΤ

Νωρίς το απόγευμα και ενώ στο σημείο βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση υπέρ του αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι στις Σκουριές εναντίον των μεταλλείων από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Χαλκιδικής σημειώθηκαν τα πρώτα επεισόδια, όταν ομάδα αντιξεουσιαστών επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να μπει στην υπό κατάληψη Πρυτανεία. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές, ενώ σημειώθηκαν και οδομαχίες με αντιεξουσιαστές στα Προπύλαια.

Μετά τα επεισόδια οι αντιεξουσιαστές κατευθύνθηκαν από την Πανεπιστημίου προς την Ομόνοια, όπου έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων. Στη συνέχεια, όμως, έκαναν αναστροφή και κατευθύνθηκαν προς την Πλατεία Συντάγματος, μέσω της Σταδίου, ενώ αργότερα επέστρεψαν στα Προπύλαια.

Δημοφιλή