ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/04/2015 06:25 EEST | Updated 16/04/2015 06:25 EEST

Με Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών απαντά ο Σαμαράς στο... δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Menelaos Myrillas / SOOC

Έντονη κινητικότητα στο γαλάζιο επικοινωνιακό επιτελείο καταγράφεται τις τελευταίες ώρες με τους στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά να αναζητούν τον κατάλληλο πολιτικό ελιγμό ή πρωτοβουλία απέναντι στο σκηνικό ρήξης που προδιαγράφονται από τις συζητήσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Ήδη στο τραπέζι επανέρχονται εισηγήσεις προς τον κ. Σαμαρά που του συστήνουν να αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, θέμα το οποίο συζητήθηκε εκτενώς και κατά το πρόσφατο παρελθόν, αλλά τότε είχε αποφασισθεί να τεθεί πει τάπητος όταν η συγκυρία θα το επιτρέπει.

Σύμφωνα μάλιστα με άλλες πληροφορίες, υπάρχει εδώ και καιρό ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ τόσο με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και με τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη ώστε να υπάρξει ενιαίος συντονισμός και το αίτημα να πάρει το χαρακτήρα της "κοινής αγωνίας" για την κατάσταση που βρίσκεται και οδεύει η χώρα και με αυτό τον τρόπο να απευθυνθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλος.

Σε μια τέτοια περίπτωση εκτιμούν στη ΝΔ ότι δύσκολα ο κ. Παυλοπουλος θα μπορούν να αρνηθεί το αίτημα τους και από τη άλλη ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκλωβιζόταν πολιτικά.

Δεν αποκλείεται δε ακόμα και εντός της εβδομάδας ο πρόεδρος της ΝΔ να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Σταύρο Θεοδωράκη σε μια συζήτηση με ανοιχτή ατζέντα που ενδεχομένως καταλήξει και σε μια καταρχήν συμφωνία για κοινό βηματισμό πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα μελλοντικά, ακόμα και σε μια τριμερή συνάντηση.

Το στίγμα των προθέσεων του αναμένεται να δώσει απόψε ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ασκήσει ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα

σε μια εφ´ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή τα θέματα της οικονομίας, το μεταναστευτικό, το ζήτημα των συνεχιζόμενων καταλήψεων, το σωφρονιστικό σύστημα, ακόμα και για το ογκώδες συλλαλητήριο στην Αθήνα των εργαζομένων στις Σκουριές.

Αναφερόμενος δε στις δηλώσεις Φλαμπουράρη περί δημοψηφίσματος θα κάνει λόγο για "ομολογία αδιεξόδου που μπορεί να οδηγήσει και σε μια εθνική τραγωδία" κατηγορώντας προσωπικά τον Πρωθυπουργό ότι αναζητά μια ηρωική έξοδο για να δραπετεύσει από τα αδιέξοδα που δημιούργησε ο ίδιος με την πολιτική που εφαρμόζει.