ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/04/2015 06:45 EEST | Updated 16/04/2015 06:57 EEST

Πώς κλείστηκε το ραντεβού Τσίπρα Παπανδρέου στο Μαξίμου

Eurokinissi

«Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Η συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη (16/4) στις 13:00 σο Μέγαρο Μαξίμου.

Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση το Μαξίμου ανακοίνωσε τη συνάντηση των 2 ανδρών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησαν τηλεφωνικά τη Δευτέρα (13/4) και αντάλλαξαν ευχές για το Πάσχα. Μέσα σε αυτό καλό κλίμα κλείστηκε και το ραντεβού. Αν και δεν υπάρχουν άλλες επίσημες ανακοίνωσεις, στην ατζέντα της συνάντησης θα κυιαρχήσει το θέμα της ελληνικής οικονομίας.

Η συνάντηση παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς , γίνεται λίγες ημέρες μετα την απόφαση της κυβένρησης να προσχωρήσει σε εξεταστική για το πώς η χώρα μπήκε στα μνημόνια. Μάλιστα με την ομιλία του στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας επιχειρησε να στριμώξει τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου (κυρίως αναφορικά με την διερεύνηση της διαδικασίας της αναθεώρησης του ελλείματος του έτους 2009), αλλά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο ζητώντας τη διερεύνηση της διαδικασίας του PSI.

Όσον αφορά τον προκάτοχό του Αντώνη Σαμαρά, μάλλον ο πρωθυπουργός επιχερεί να του προσάψει πολιτικές ευθύνες, καθώς όπως υποστήριξε κατά την δευτερολογία του, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει μια και μόνο εξεταστική για το μνημόνιο, τελικά αθέτησε την προεκλογική του δεσμευση για να καλύψει τον κ. Βενιζέλο με το οποίο συγκυβερνούσε. Στην απάντηση του ο κ. Σαμαράς, δήλωσε από το βήμα της Βουλής,. ότι προετεραιότητα του, ήταν να σώσει τη χώρα και όχι να προκαλέσει εθνικό διχασμό.

Όμως στην ίδια ομιλία του ο πρωθυπουργός με σκληρή επίθεση προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ουσιαστικά έκανε κλόγο για ανατροπή του γιώργου Παπανδρέου, το Νοέμβριο του 2011, λέγοντας χαρακτηριστικά: .«Αν και δεν είχατε πάει στις Κάννες, ήσασταν από τους πρωταγωνιστές του παρασκηνίου. Πρέπει να μάθουμε πώς και με ποιες διαδικασίες ανατράπηκε ο Γιώργος Παπανδρέου. Να δοθούν εξηγήσεις γιατί η ΤτΕ προχώρησε πριν μπει η χώρα στο Μνημόνιο στην αύξηση χρόνου διακανονισμού των ελληνικών ομολόγων. Η Βουλή πρέπει να εξετάσει τι έγινε με το περίφημο PSI. Πρέπει να συζητήσουμε τα ερωτήματα που προκύπτουν από την αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.