Σε εξέλιξη η διαμαρτυρία των μεταλλωρύχων των Σκουριών στην Αθήνα

Σε εξέλιξη η διαμαρτυρία των μεταλλωρύχων των Σκουριών στην Αθήνα
Twitter/paristoteli

Ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι η συνάντηση των μεταλλωρύχων των μεταλλείων χρυσού της Χαλκιδικής, οι οποίοι πραγματοποιούν διαμαρτυρία στην Αθήνα, με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη και τον γγ ΥΠΕΚΑ, Άρης Αλεξόπουλο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων, Γιώργος Χατζής, δεν υπήρξε καμία σαφής απάντηση από τον κ. Τσιρώνη. Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, ανέφερε ότι περιορίστηκε να πει στους μεταλλωρύχους πως το υπουργείο θα τηρήσει τη νομιμότητα. Οι μεταλλωρύχοι, από την πλευρά τους, δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις.

Περισσότερα από 85 λεωφορεία και δεκάδες ιδιωτικά οχήματα με περίπου 4.000 εργαζόμενους των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική κατέφθασαν στην πρωτεύουσα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το εργασιακό τους μέλλον.

Η διαμαρτυρία των μεταλλωρύχων

Κλειστή είναι η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, στο ρεύμα προς το κέντρο της Αθήνας, λόγω της πορείας. Κλειστή είναι η λεωφόρος Μεσογείων στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος του Πενταγώνου και κάτω. Λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας παρατηρείται μεγάλη κίνηση, τόσο στο κομμάτι της λεωφόρου Μεσογείων έως το Πεντάγωνο, όσο και στη λεωφόρο Κατεχάκη και τους άλλλους δρόμους που οδηγούν στο κέντρο της Αθήνας.

Η Τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας στο σημείο που έχει διακοπεί στη λεωφόρο Μεσογείων από την οδό Δημοκρατίας, μέσα από το Νέο Ψυχικό.

Δημοφιλή