ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/04/2015 09:16 EEST | Updated 16/04/2015 09:16 EEST

Πως μια μεγάλη σύγκρουση με άλλον πλανήτη ενεργοποίησε την ανάπτυξη ζωής στη Γη

NASA Goddard Photo and Video/Flickr
Today, April 22, 2014 is Earth Day, and what better way to celebrate than taking a look at our home planet from space.NOAA's GOES-East satellite captured this stunning view of the Americas on Earth Day, April 22, 2014 at 11:45 UTC/7:45 a.m. EDT. The data from GOES-East was made into an image by the NASA/NOAA GOES Project at NASA's Goddard Space Flight Center in Greenbelt, Md.In North America, clouds associated with a cold front stretch from Montreal, Canada, south through the Tennessee Valley, a

Η ανάπτυξη ζωής στη Γη φαίνεται να ευνοήθηκε από μια σύγκρουσή της με έναν πλανήτη που έμοιαζε με τον Ερμή πριν από δισεκατομμύρια χρόνια. Σύμφωνα με ανάλυση που έκαναν επιστήμονες στον φλοιό και τον μανδύα της γης, μια τέτοια σύγκρουση ενεργοποίησε τον πυρήνα, ο οποίος ενεργοποιεί την μαγνητική ασπίδα που προστατεύει τον πλανήτη από την κοσμική ακτινοβολία.

Αυτό που στην ουσία βρήκαν οι επιστήμονες στο φλοιό και τον μανδύα της γης που έκανε τους επιστήμονες να πιστεύουν πως υπήρξε μια τέτοια σύγκρουση, ήταν δύο σπάνια μέταλλα, τα οποία δεν συναντώνται συχνά στους μετεωρίτες. Αυτό σημαίνει πως η Γη ίσως συγκρούστηκε με ένα πλανητικό σώμα παρόμοιο με αυτό του Ερμή, ο οποίος περιέχει μεγάλες ποσότητες θείου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το θείο αποτελεί σημαντική προσθήκη στη δυναμική της γης, καθώς προκάλεσε την ενεργοποίηση της μαγνητικής ασπίδας του πλανήτη.

«Από τα ευρήματα προκύπτουν νέες ερωτήσεις για το πως κατέληξε η Γη στην τωρινή της κατάσταση» εξηγεί ο Ρίτσαρντ Κάρσον από το Ινστιτούτο Επιστημών Carnegie στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον.

Πηγή: Independent