ΔΙΕΘΝΕΣ
17/04/2015 13:13 EEST

Άστεγος στην Αμερική ανακαλύπτει ξεχασμένο λογαριασμό τραπέζης

born1945/Flickr
Portland has its share of homeless people. The man (I assume) found a good place to sleep. It is out of the weather and this section of the building is vacant. Note the reflection in the windows to the right. It reads "Rasmussen BMW."

Ένας άστεγος άνδρας από την Πολιτεία της Φλόριντα στην Αμερική ανακάλυψε ένα ξεχασμένο λογαριασμό τραπέζης στον οποίο διέθετε αρκετά χρήματα για να μπορέσει να πληρώσει εγγύηση σε κάποιον ενοικιαστή.

Ο Τζον Ελσίνκι ζούσε επί τρία χρόνια σε ένα χαρτόκουτο δίπλα σε μια στάση λεωφορείου και, όπως λέει ο ίδιος, είχε γίνει αόρατος για τους περαστικούς.

Σε δηλώσεις του στο δίκτυο ABC NEWS εξηγεί πως τα κατάφερνε μόνος του όλο αυτό το διάστημα και αναφέρει πως κοιμόταν κάτω από παγκάκια για να μην τον βλέπει κανείς.

Ο λογαριασμός βρέθηκε όταν η αστυνομία σε συνεργασία με κοινωνικούς λειτουργούς προσπάθησαν να βρουν προσωρινή στέγη για τον 62χρονο, ο οποίος είχε γεννηθεί σε ένα καταφύγιο αστέγων στην Πολωνία. Έπρεπε να βρουν κάποιο πιστοποιητικό γέννησης του Ελσίνκι και ο λογαριασμός είχε όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Ο ίδιος δήλωσε ενθουσιασμένος με τη νέα τροπή των γεγονότων στο δίκτυο ABC NEWS, ενώ το ίδιο ήταν και ο Νταν ΜακΝτόναλντ, ένας από τους αστυνομικούς που τον βοήθησε.

Πηγή: Independent