Σε κάθειρξη 30 ετών και 6 μηνών καταδικάστηκε δουλέμπορος στην Ελλάδα

Σε κάθειρξη 30 ετών και 6 μηνών καταδικάστηκε δουλέμπορος στην Ελλάδα
eurokinissi

Σε κάθειρξη 30 ετών και έξι μηνών καταδικάστηκε δουλέμπορος που μετέφερε με κλεμμένο ιστιοφόρο 31 παράτυπους μετανάστες και ένα παιδί από την Τουρκία στην Ελλάδα, έναντι αμοιβής από 5.000 έως 12.000 δολάρια το άτομο. Ακόμα, θα πρέπει να καταχωρήσει 350.000 ευρώ.

Η απόφαση της καταδίκης πάρθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας και επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο και αφορά πρώτον στην παράνομη προώθηση υπηκόων τρίτων χωρών από τα σημεία εισόδου στην ελληνική επικράτεια, κατ' επάγγελμα, με την επιβαρυντική περίσταση ότι από της πράξη αυτή μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και δεύτερον της συμμορίας.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, οι δουλέμποροι ήταν τρεις αλλά συνελήφθησαν οι δύο, καθώς ο τρίτος κατάφερε και διέφυγε. Ένας μάλιστα από τους καταδικασθέντες άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Εφετείου, την οποία ο Άρειος Πάγος απέρριψε.

Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι η εφετειακή απόφαση έχει την απαιτούμενη από το Σύνταγμα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι δουλέμποροι μετέφεραν τους ανθρώπους ήταν άθλιες, καθώς, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αλλοδαποί ήταν στοιβαγμένοι, δεν τους παρεχόταν τροφή και νερό, δεν αεριζόταν σωστά ο χώρος και το ιστιοφόρο δεν ήταν αξιόπλοο και δεν μπορούσε να μεταφέρει με ασφάλεια τόσα πολλά άτομα.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή