Επέμβαση της αστυνομίας στην Πρυτανεία

Επέμβαση της αστυνομίας στην Πρυτανεία
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Έληξε το πρωί, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, η κατάληψη της Πρυτανείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, άνοιξαν την πόρτα της Πρυτανείας με σκοπό να απομακρύνουν τους καταληψίες, οι οποίοι βρίσκονταν για 19η ημέρα εντός του κτιρίου.

Αρχικά, η αστυνομία κάλεσε τους αντιεξουσιαστές να βγουν από το κτίριο, εκείνοι αρνήθηκαν και στη συνέχεια με εντολή του εισαγγελέα ξεκίνησε η επιχείρηση. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε περίπου στις 7:30 το πρωί χωρίς ένταση, ενώ έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι, που φώναζαν συνθήματα.

Πυροσβέστες με ειδικό τροχό έκοψαν την εξωτερική πόρτα της Πρυτανείας για να μπορέσουν να μπουν μέσα οι αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί έβγαλαν από το εσωτερικό του κτιρίου 14 καταληψίες (επτά άνδρες και επτά γυναίκες), οι οποίοι δεν προέβαλαν καμιά αντίσταση και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Επίσης, τα ξημερώματα συνελήφθησαν ακόμη τέσσερα άτομα, τρεις ημεδαπές και μία υπήκοος Πολωνίας, που σχετίζονταν με την κατάληψη. Να σημειωθεί ότι μεταξύ των προσαχθέντων βρίσκεται και ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης, γνωστός αντιεξουσιαστής και παλιός συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα. Είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2008 μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα για την απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά και είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια και 10 μήνες κάθειρξη.

Την Πέμπτη σημειώθηκαν επεισόδια, όταν αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να προσεγγίσουν το κτίριο.

Αναφερόμενος στο θέμα της κατάληψης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης σημείωσε χθες σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ότι «η ιστορία αυτή πρέπει να λήξει σήμερα ή αύριο, αλλά κυρίως πρέπει να μην ξαναγίνει».

Πρυτανεία

Δημοφιλή