Σεσημασμένος και παλιός συνεργός του Παλαιοκώστα μεταξύ των προσαχθέντων της Πρυτανείας

Σεσημασμένος και παλιός συνεργός του Παλαιοκώστα μεταξύ των προσαχθέντων της Πρυτανείας
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης, γνωστός αντιεξουσιαστής και παλιός συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα, βρίσκεται ανάμεσα στους προσαχθέντες της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Γεωργιάδης είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2008 μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα για την απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά και είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια και 10 μήνες κάθειρξη. Λίγο αργότερα αποφυλακίστηκε με περιοριστικό όρο αυτόν της εμφάνισης κάθε 15ήμερο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και όχι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Συνολικά στην πρυτανεία προσήχθησαν το πρωί επτά άνδρες και επτά γυναίκες, ανάμεσά τους μία Κύπρια.

Έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ όπου κρατούνται βρίσκονται αλληλέγγυοι που φωνάζουν συνθήματα διαμαρτυρίας υπέρ των προσαχθέντων. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πριν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. περάσουν χειροπέδες στα 14 άτομα, τα κάλεσαν να βγουν μόνα τους έξω από το κτίριο της πρυτανείας.

Παρουσία Εισαγγελέα οι καταληψίες απάντησαν ότι «ελάτε να μας πάρετε σηκωτούς. Εμείς δεν πάμε πουθενά». Ακολούθησε η αστυνομική επιχείρηση και η εκκένωση του χώρου. Αυτή την ώρα αστυνομικοί βιντεοσκοπούν το χώρο και ερευνούν το κατά πόσο έχουν γίνει ή όχι ζημιές.

Δημοφιλή