«Ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει να ζει στη χώρα του "Ποτέ – Ποτέ"»

«Ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει να ζει στη χώρα του "Ποτέ – Ποτέ"»
Eurokinissi

Με ειρωνική διάθεση απαντούν κύκλοι του Μαξίμου στην επίθεση που εξαπέλυσε κατά της νωρίτερα κατά της Κυβέρνησης ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τα θέματα ασφαλείας και το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία.

«Ο κ. Σαμαράς συνεχίζει να ζει στη χώρα του "Ποτέ - Ποτέ", αντιλαμβανόμενος ως πραγματικότητα τις φαντασιώσεις του. Κανένα Πανεπιστήμιο δεν κάηκε. Μάλλον ο κ. Σαμαράς πάλι έβλεπε πλάνα-κονσέρβα από τις μέρες της κυβέρνησής του. Όσο για τα προσφυγικά ρεύματα, δεν αξίζει να εξηγήσει κανείς στον κ. Σαμαρά τίποτα. Είναι επιεικώς ανεπίδεκτος» σχολιάζουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Οι ίδιες πηγές κατηγορούν τον κ. Σαμαρά πως «αυτό που δεν θυμάται σε αντίθεση με τους πολίτες, είναι ότι η χώρα επί των ημερών του γέμισε ανέργους, λουκέτα, χρέη, φτώχεια και δυστυχία».

Μάλιστα σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Σαμαρά πως η Κυβέρνηση επιστρέφει τη χώρα στο βάλτο όπου βρισκόταν επί δεκαετίες, το Μαξίμου κάνει αναφορά στο διήγημα της Πηνελόπης Δέλτα, της προγιαγιάς του κ. Σαμαρά.

«Η κριτική του, μάλιστα, ότι η σημερινή κυβέρνηση θα επιστρέψει τη χώρα "στο βάλτο, όπου βρισκόταν επί δεκαετίες", μάλλον απευθύνεται στους Βενιζέλους, Μητσοτάκηδες, Παπανδρέου και τον εαυτό του, που κυβερνούσαν επί χρόνια αυτή τη χώρα. Ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να γνωρίζει καλά τα "μυστικά του βάλτου"!...».

Δημοφιλή