Ένα αλλιώτικο βίντεο για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού

Ένας εμβληματικός σκηνοθέτης του περιθωρίου. Μια νέα Ελληνίδα ηθοποιός και μοντέλο, με «βαρύ» επώνυμο, αλλά και ήδη «φορτωμένο» βιογραφικό. Και ένα από τα καλύτερα άσματα των Beatles, με τη φωνή του Πολ ΜακΚάρτνεϊ.

Το Μετρό της Νέας Υόρκης ήταν ο τόπος της συνάντησής τους. Και η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από το πρόβλημα του καρκίνου του μαστού, η αφορμή, αλλά και ο σκοπός αυτής της συνάντησης, την οποία ξαναζούμε και εμείς τώρα μαζί τους, χάρη στο διάρκειας 5 λεπτών φιλμ που προέκυψε.

Ο πατέρας του «no wave» cinema Amos Poe διάλεξε τη μούσα του, Αννα Ρεζάν Κριτσέλη, την έντυσε με τα ρούχα του Kanyon Phillips και, με βοηθό τον Τούρκο μαθητή του, Ali Ozan Akin, την άφησε να κινείται, να αιωρείται για την ακρίβεια, μέσα σε ένα βαγόνι του μετρό. Ψιθυρίζει τους στίχους του «Ηappiness is a warm gun» και εμείς ακούμε τη φωνή του Πολ Μακ Κάρτνεϊ να απογειώνει τη σύνθεση του Τζον Λένον, σε μια από τις καλύτερες ηχογραφήσεις των «σκαθαριών».

Οι κινήσεις, τα αγγίγματα, το πότε ηδυπαθές, πότε απλανές βλέμμα της ανδρόγυνης εδώ Αννας έρχονται να υπηρετήσουν το μήνυμα: κανείς δεν πρέπει να αδιαφορεί απέναντι στον καρκίνο του μαστού. Είτε γυναίκα, είτε άνδρας είσαι εν αναμονή στόχος. Και αν δεν είσαι εσύ, κάποιος αγαπημένος σου θα γίνει. Ο Μακ Κάρτνεϊ έχασε από την αρρώστια τη μητέρα του, πριν ακόμη ο ίδιος ενηλικιωθεί. Πολλά χρόνια μετά, το 1998, έχασε και τη δεύτερη γυναίκα της ζωής του, την πρώτη σύζυγό του Λίντα….

Στην καρδιά της αμερικανικής μεγαλούπολης, στο μέσο όπου συνυπάρχουν όλα τα φύλα και όλες οι φυλές του κόσμου, η πολυτάλαντη Άννα -είναι επίσης παραγωγός, μουσικός, αλλά και ακτιβίστρια φιλάνθρωπος, μέλος του Μodels Αgainst Αddictions στη ΝΥ-, επιδεικνύει το γυμνό στήθος της για να τραβήξει την προσοχή και να περάσει το μήνυμα. Που, όπως μας λέει η ίδια, είναι: «Να προσέχεις τον εαυτό σου, να νοιάζεσαι για τους γύρω σου. Και να θυμάσαι ότι το αυθεντικό ροκ θέλει να είσαι ευτυχισμένος».