Πως μια εφαρμογή για κινητά βοήθησε Βρετανίδα να χάσει 23 κιλά

Πως μια εφαρμογή για κινητά βοήθησε Βρετανίδα να χάσει 23 κιλά
Andrea Lindsay/ Caters

Όταν η Βρετανίδα Αντρέα Λίντσαϋ συνόδευσε τον άνδρα της σε μια εκδήλωση της δουλειάς του, δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί οι συνάδελφοί του, με τους οποίους πάντα είχε πολύ καλές σχέσεις, ήταν ψυχροί απέναντί της.

Αργότερα έμαθε πως τους ήταν αδύνατον να την αναγνωρίσουν, καθώς είχε χάσει πάνω από είκοσι κιλά μέσα σε έξι μήνες χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή υπνοθεραπείας.

«Αφού έχασα το βάρος και έβαψα τα μαλλιά μου, δεν με αναγνώρισαν και νόμιζαν πως ο Ρομπ είχε φέρει άλλη γυναίκα μαζί του» ανέφερε η γυναίκα στη MailOnline.

«Δεν είχαν ιδέα ποια ήμουν και είχαν ρωτήσει τους φίλους τους που είναι η Αντρέα από πέρυσι και γιατί δεν ήμουν με τον Ρομπ».

Η 43χρονη Λίντσεϋ άλλαξε 4 μεγέθη στα ρούχα κατεβάζοντας μια εφαρμογή για κινητά που βοηθάει στην απώλεια κιλών.

Η ίδια, η οποία είναι μητέρα ενός παιδιού, είχε δοκιμάσει διάφορες «δίαιτες της υπερβολής», όμως όταν ανακάλυψε το «Εύκολη απώλεια - Εικονικό μπαλονάκι στομάχου -Χάστε κιλά εύκολα» είδε τη ζυγαριά να κατεβαίνει από τα 88 κιλά στα 65.

Η εφαρμογή διαθέτει έξι συνεδρίες υπνοθεραπείας, καθώς και μερικές συμβουλές διατροφής και ημερολόγιο καταχώρησης φαγητού και φωτογραφιών.

Η Λίντσεϋ δεν είχε βρει το κίνητρο που να την κάνει να ακολουθήσει μια δίαιτα γιατί δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας. Η εφαρμογή όμως κατάφερε να την κάνει να σκέφτεται περισσότερο το τι τρώει.

«Ο νέος τρόπος ζωής μου κινείται γύρω από το ήθος του να μην κολλάς στις παραδοσιακές ώρες φαγητού. Τρώω όποτε πεινάσω και σταματάω να τρώω μόλις σταματήσω να πεινάω», εξήγησε η ίδια.

«Αν βγαίναμε έξω για πρωινό πιο παλιά θα έπαιρνα κάτι τηγανιτό, τώρα θα πάρω κάτι ελαφρύτερο όπως αβγά Μπένεντικτ».

Σύμφωνα με το δίκτυο NHS, είναι μικρή η απόδειξη ότι η υπνοθεραπεία βοηθάει με την απώλεια κιλών.

«Δεν μπορούμε να βγάλουμε κάποιο σίγουρο συμπέρασμα, γιατί οι μελέτες είναι γενικά μικρές και κακής ποιότητας», ισχυρίζεται το NHS.

«Αυτό δεν σημαίνει πως η υπνοθεραπεία δεν βοηθάει – αλλά αν θες να το δοκιμάσεις, να έχεις υπόψη σου σχετικά ζητήματα ασφάλειας και κανόνων».

Η Λίντσεϋ, η οποία έχει ξεκινήσει και την hot yoga, υποστηρίζει πως η υπνοθεραπεία την είχε κάνει να αγαπά το σώμα της περισσότερο από ποτέ.

«Ταξιδεύω το Σάββατο και είναι η πρώτη φορά που νιώθω αυτοπεποίθηση με το σώμα μου. Έχω ξοδέψει 700 λίρες σε νέα γκαρνταρόμπα διακοπών και ανυπομονώ να φορέσω όλα τα ρούχα».

*Το κείμενο μεταφράστηκε από την βρετανική έκδοση της Huffington Post

Δημοφιλή