ΔΙΕΘΝΕΣ
18/04/2015 08:34 EEST

ΗΠΑ: Καθηγήτρια χάνει τη δουλειά της λόγω λάθους προσέγγισης περιστατικού bullying

ASSOCIATED PRESS
In this April 12, 2015, photo, survivor Yang Jeong-won, a student who was rescued from the sunken Sewol ferry, puts her head on her desk inside a classroom at Danwon High School in Ansan, South Korea, which has become a memorial for her classmates who were killed.

Μια καθηγήτρια σε σχολείο της Νέας Υόρκης έχασε την δουλειά της ύστερα από ένα λάθος τρόπο προσέγγισης περιστατικού bullying στην τάξη της.

Η Μάντελαϊν Λουσιάνο είχε μόλις διαπιστώσει πως μια δεκατριάχρονη μαθήτριά της δεχόταν σχολικό εκφοβισμό. Η αντίδρασή της ήταν να συγκεντρώσει όλους τους μαθητές στην τάξη και να τους ζητήσει να γράψουν τι είναι αυτό που τους ενοχλεί πάνω στην 13χρονη.

Κάποιος μαθητής έγραψε στον μαυροπίνακα πως η μικρή ήταν «άσχημη» και «ενοχλητική», ενώ σχεδόν ταυτόχρονα άλλοι άρχισαν να απαριθμούν τους λόγους για τους οποίους δεν αντέχουν τη συμμαθήτριά τους.

Η καθηγήτρια δεν έκανε καμιά προσπάθεια να σταματήσει τους μαθητές της. Όταν τελικά η μικρή ξέσπασε σε κλάματα και ο μαθητής που στεκόταν στον πίνακα έγραψε «συγνώμη», η ίδια δήλωσε στην τάξη πως πρέπει να νιώθουν ότι ανήκουν σε μια ομάδα και να συμπεριφέρονται ο ένας στον άλλο με αγάπη.

Η διευθύντρια, Κόνι Μέχια, δεν ήταν ευχαριστημένη με την αντιεκπαιδευτική προσέγγιση της Λουσιάνο και την απέλυσε. Η τελευταία όμως θεωρεί πως η απόλυσή της αποτελεί αποτέλεσμα κατάχρησης εξουσίας από μέρους της διεύθυνσης και αυτόν τον Δεκέμβρη θα υποβάλλει αίτηση για να διδάξει σε κάποιο άλλο σχολείο.

Πηγή: Daily Μirror

Sponsored Post