Σεισμικές δονήσεις 4,3 και 4,7 Ρίχτερ στην Πάτρα και στη θαλάσσια περιοχή της Λακωνίας

Σεισμικές δονήσεις 4,3 και 4,7 Ρίχτερ στην Πάτρα και στη θαλάσσια περιοχή της Λακωνίας
eurokinissi

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, σήμερα, Σάββατο, λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα ενώ λίγες ώρες αργότερα σεισμός 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Λακωνία.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση στην Πάτρα ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στην βόρεια Ηλεία, ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος και 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε κοντά στην κοινότητα Βάρδα της Ηλείας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο σεισμολόγος βάρδιας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, πρόκειται για μία δόνηση που εντάσσεται στην συνηθισμένη σεισμικότητα της περιοχής, ωστόσο συμπλήρωσε, ότι το φαινόμενο παρακολουθείται.

Στο μεταξύ, σύμφωνα την Πυροσβεστική, αλλά και την Αστυνομία, δεν έχουν αναφερθεί τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση.

Σύμφωνα με κατοίκους, η σεισμική δόνηση είχε μικρή διάρκεια, αλλά συνοδευόταν από υπόκωφη βοή.

Σεισμική δόνηση, όμως μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ του Σαββάτου και στη θαλάσσια περιοχή του νομού Λακωνίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 8 χλμ ανατολικά της Νεάπολης Βοιών και 174 χλμ νοτιοδυτικά της Αθήνας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή