Δύο συλλήψεις για τρομοκρατία στο Παγκράτι

Δύο συλλήψεις για τρομοκρατία στο Παγκράτι
Eurokinissi

Ένας 56χρονος Τούρκος και ένας 56χρονος Γερμανός (τουρκικής καταγωγής) συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αθήνα, καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος τους Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης για τρομοκρατία.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι και οι δύο συλληφθέντες ζουν και εργάζονται εδώ και χρόνια στην Αθήνα. Οι γερμανικές Αρχές, ωστόσο, είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες ότι στη Γερμανία συμμετείχαν σε προπαρασκευαστικές ενέργειες τρομοκρατικού χτυπήματος και έτσι εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κανένας από τους δύο δεν είχε δραστηριότητα που σχετίζεται με τρομοκρατία στην Ελλάδα.

Οι συλλήψεις έγιναν στις 15 και 18 Απριλίου στο Παγκράτι και στο κέντρο της Αθήνας. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) με την αντίστοιχη Υπηρεσία της Γερμανίας, συνελήφθησαν στην περιοχή του Παγκρατίου την 15 και 18-04-2015 αντίστοιχα, δύο αλλοδαποί και συγκεκριμένα, υπήκοος Γερμανίας, ηλικίας 47 ετών και υπήκοος Τουρκίας, ηλικίας 56 ετών, διότι σε βάρος του πρώτου εκκρεμούσαν Ευρωπαϊκά Εντάλματα σύλληψης των Γαλλικών και Γερμανικών Αρχών και σε βάρος του δεύτερου Ευρωπαϊκό Ένταλμα των Γερμανικών Αρχών, για τρομοκρατία.

Ο υπήκοος Γερμανίας, κατόπιν παραγγελίας του αρμόδιου Εισαγγελέα, οδηγήθηκε σε Κατάστημα Κράτησης έως την έκδοσή του στην Γερμανία, ενώ ο υπήκοος Τουρκίας θα οδηγηθεί αύριο (19-04-2015) στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Δημοφιλή