Φροντιστήρια εναντίον υπουργού Παιδείας για το ωράριο λειτουργίας

Φροντιστήρια εναντίον υπουργού Παιδείας για το ωράριο λειτουργίας
SOOC

Με επιστολή εξέφρασε την δυσαρέσκειά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, Γιάννης Βαφειαδάκης, για την αναφορά του Υπουργού Παιδείας Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, Αριστείδη Μπαλτά, στις φροντιστηριακές μονάδες.

Ο κύριος Μπαλτάς είχε αναφερθεί στα φροντιστήρια με αφορμή την παρουσίαση του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία χαρακτηρίζοντάς τα «πληγή που πρέπει να γιατρευτεί». Ο κύριος Βαφειαδάκης με τη σειρά του δήλωσε ενοχλημένος με τον χαρακτηρισμό και ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις για τις αλλαγές που προωθούνται στον κλάδο των Φροντιστηρίων.

Κατά τον ίδιο τα Φροντιστήρια στηρίζουν την Ελληνική εκπαίδευση δρώντας συμπληρωματικά και παράλληλα με το σχολείο, αποδίδουν στο κράτος φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και δίνουν εργασία σε τουλάχιστον 25.000 εκπαιδευτικούς. «Πληγή» για τον κύριο Βαφειαδάκη είναι η «μάστιγα των μαύρων ιδιαίτερων μαθημάτων που πλήττει εδώ και πάρα πολλά χρόνια το εκπαιδευτικό σύστημα».

Ο ίδιος μάλιστα κατέληξε υπενθυμίζοντας στον Υπουργό πως «οι πρακτικές του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” δεν ταιριάζουν στην κουλτούρα της Αριστεράς».

Δημοφιλή