Οι 7 κρίσιμες υποθέσεις που κρίνουν την έκβαση της δίκης της Χρυσής Αυγής

Οι 7 κρίσιμες υποθέσεις που κρίνουν την έκβαση της δίκης της Χρυσής Αυγής
sooc

Επτά είναι οι πιο σημαντικές υποθέσεις οι οποίες θα απασχολήσουν την έδρα Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατά την ακροαματική διαδικασία στη δίκη τη Χρυσής Αυγής και μεταξύ αυτών είναι δύο δολοφονίες και πέντε επιθέσεις ταγμάτων εφόδου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφηεμερίδας Real News οι υποθέσεις αυτές είναι:

-Δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Σεπτέμβριος 2013

Ο Γιώργος Ρουπακιάς κατηγορείται πως με δύο μαχαιριές δολοφόνησε τον νεαρό μουσικό ο οποίος ήταν στο στόχαστρο μελών της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα καθώς εκφραζόταν ανοιχτά κατά του κόμματος και των φασιστικών, ρατσιστικών ιδεολογημάτων.

-Δολοφονία Σαχζάτ Λουκμάν, Ιανουάριος 2013

Για τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού αυτουργοί της οποίας φέρονται οι Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργίοπουλος οι οποίοι και έχουν καταδικαστεί σε ισόβια από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Οι δύο άνδρες ήταν στα Πετράλωνα περί τις 3 τα ξημερώματα και όταν είδαν πως μπροστά τους κινείται ο άτυχος αλλοδαπός άνδρας επιβαίνοντας σε ένα ποδήλατο ο οποίος πήγαινε στη δουλειά, τον προσπέρασαν με το αυτοκίνητο και -σύμφωνα με τη δικογραφία τον ανάγκασαν να σταματήσει και τον χτύπησαν μέχρι θανάτου με στιλέτο τύπου «πεταλούδα».

-Επίθεση στο ΠΑΜΕ, Σεπτέμβριος 2013

Μέλη της τοπικής οργάνωσης Περάματος του ΚΚΕ, έκαναν αφισοκόλληση στην περιοχή όταν δέχθηκαν επίθεση από φερόμενα μέλη της Χ.Α. Οι δράστες φέρονται να έφτασαν οργανωμένοι στο σημείο, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, περικύκλωσαν και ακινητοποίησαν τα μέλη του ΚΚΕ τους οποίους και χτύπησαν με «μένος» και με «διάφορα αντικείμενα» όπως αναφέρει μάρτυρας στην κατάθεσή του.

-Επίθεση σε Αιγύπτιους αλιεργάτες, Ιούνιος 2012

Ομάδα περίπου 20 ατόμων, μέλη της ΧΑ με επικεφαλής τον Αναστάσιο Πανταζή φέρονται να επιτέθηκαν σε Αιγύπτιους αλιεργάτες εισβάλλοντας στην μονοκατοικία όπου διέμεναν. Ο ένας εκ των ψαράδων κινδύνεψε να πεθάνει αφού δεχόταν για ώρα χτυπήματα με ξύλα, σιδηρολοστούς και υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

-Επίθεση στον κοινωνικό χώρο ΑΝΤΙΠΟΝΟΙΑ, Ιούνιος 2008

Δέκα άτομα εισέβαλαν στον συγκεκριμένο κοινωνικό χώρο στα Πετράλωνα, προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές και επιτέθηκαν με μαχαίρια σε δύο άτομα, ένα Έλληνα και έναν Ισπανό. Σύμφωνα με την πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα, οι δράστες είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση, ενώ κάνει ξεκάθαρα λόγο για «τάγματα εφόδου».

-Επίθεση σε μαθητή, Ιανουάριος 2013

Οι Γιώργος Αποστολόπουλος και Αλέξανδρος Χατζηπαλίδης φέρονται να επιτέθηκαν στον μαθητή της Β' Λυκείου, στο Παλαίο Φάληρο Φοίβο Δεμερτζίδη. Ο Αποστολόπουλος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης ενώ σύμφωνα με τη δικογραφία χτύπησε κατ' επανάληψη των μαθητή και με μαχαίρι και δεν θα σταματούσε εάν δεν είχε γίνει αντιληπτός απο διερχόμενους μαθητές.

-Επίθεση στον κοινωνικό χώρο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, Ιούλιος 2013

Μέλη της τοπικής οργάνωσης Νοτίων Προαστίων της ΧΑ φέρονται να επιτέθηκαν στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ που βρίσκεται στην Ηλιούπολη. Η επίθεση ήταν απρόκλητη και έγινε με λοστούς, κοντάρια και ρόπαλα με τα οποία και τραυμάτισαν τρία άτομα. Την ώρα της επίθεση στο σημείο ήταν και μικρά παιδιά με τη δασκάλα των αγγλικών που τους έκανε μάθημα και αναγκάστηκαν να κρυφτούν σε άλλο δωμάτιο.

Πηγή:Real News

Δημοφιλή