ΔΙΕΘΝΕΣ
19/04/2015 08:57 EEST | Updated 20/04/2015 16:20 EEST

Πακιστάν: Έκαψε τη γυναίκα του ζωντανή επειδή δεν είχε καταφέρει να μείνει έγκυος

RIZWAN TABASSUM via Getty Images
Pakistani policemen stand guard outside the French consulate following protests there against the printing of satirical sketches of the Prophet Muhammad by French magazine Charlie Hebdo in Karachi on January 18, 2015. Thousands demonstrated across the world January 16 and violent clashes erupted in Niger and Pakistan as Muslims vented fury over a new Prophet Mohammed cartoon published by French magazine Charlie Hebdo. AFP PHOTO/Rizwan TABASSUM (Photo credit should read RIZWAN TABASSUM/AFP

Πακιστάν: Έκαψε τη γυναίκα του ζωντανή επειδή δεν είχε καταφέρει να μείνει έγκυος

Πυρπόλησε τη γυναίκα του επειδή δεν είχε καταφέρει να μείνει έγκυος έπειτα από τρία χρόνια γάμου, αλλά και λόγω ότι τον παράκουγε. Το περιστατικό συνέβη αργά την Παρασκευή στο χωριό Μανάκπουρ που βρίσκεται στην αγροτική επαρχία Πουντζάμπ, την πιο πολυπληθή του Πακιστάν και ο δράστης συνελήφθη.

Η Σαμπάνα Μπίμπι, 25 ετών, επέστρεψε σπίτι της αφού επισκέφθηκε την αδελφή της χωρίς να το γνωρίζει ο σύζυγός της. Εξοργισμένος εκείνος και ο πεθερός της την χτύπησαν, της έριξαν βενζίνη και της έβαλαν φωτιά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η νεαρή γυναίκα υπέστη εγκαύματα στο 80% του σώματός της και υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί, σύμφωνα με τις αρχές.

«Συλλάβαμε τον σύζυγο και τον πεθερό της νεαρής γυναίκας και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία και τρομοκρατία», μια κοινή κατηγορία στο Πακιστάν, δήλωσε ο Ράι Ζάμιρ-ουλ-Χακ, διοικητής της τοπικής αστυνομίας.

Ο σύζυγός της Σαμπάνα την χτυπούσε συχνά επειδή δεν είχε καταφέρει να μείνει έγκυος έπειτα από τρία χρόνια γάμου, δήλωσε ο αδελφός της Μουχάμαντ Αζάμ, ο οποίος ενημέρωσε τις αρχές.

Στο Πακιστάν οι γάμοι γίνονται συνήθως έπειτα από προξενιό.

Σύμφωνα με το ίδρυμα Aurat, μια ανεξάρτητη μη κυβερνητική οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών, περισσότερες από 3.000 γυναίκες στο Πακιστάν έχουν δολοφονηθεί από το 2008 σε «εγκλήματα τιμής».

Οι φόνοι αυτοί συνήθως παραμένουν ατιμώρητοι, παρά τη νέα νομοθεσία που προβλέπει αυστηρές ποινές για τα εγκλήματα αυτά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)