Χρυσό στους κρίκους ο Λευτέρης Πετρούνιας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στο Μονπελιέ. Χάλκινο στο μονόζυγο ο Βλάσης Μάρα

Χρυσό στους κρίκους ο Λευτέρης Πετρούνιας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στο Μονπελιέ. Χάλκινο στο μονόζυγο ο Βλάσης Μάρα
Sport24.gr

Λευτέρης Πετρούνιας πραγματοποίησε τον πρώτο στόχο της χρονιάς, την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στο Μονπελιέ. Ο επόμενος είναι το μετάλλιο στο παγκόσμιο της Γλασκώβης το χειμώνα που θα του δώσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στο Μονπελιέ ο Πετρούνιας "διέλυσε" τον ανταγωνισμό και με 15,866 βαθμούς (σ.σ. 15,566 ο δεύτερος, ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ) ανέβηκε για πρώτη φορά στο κορυφαίο σκαλοπάτι του βάθρου. Το 2011 ήταν "χάλκινος" στο Βερολίνο για να ακολουθήσουν τρεις συμμετοχές στον τελικό στις επόμενες διοργανώσεις.

"Αλλάξαμε το πρόγραμμα και προσθέσαμε μια διαφορετική προσγείωση, όπου δεν υπάρχουν μειώσεις στον αέρα. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας έχασα το μετάλλιο μετά από ένα λάθος στην έξοδο, είχα προκριθεί με την τρίτη καλύτερη βαθμολογία και έμεινα 6ος. Προσπαθήσαμε με τον προπονητή μου να ελαχιστοστοποίησουμε την πιθανότητα μειώσεων στη βαθμολογία. Ο συντελεστής δυσκολίας είναι ψηλός, 6,80 και αν αποφύγω τις μειώσεις από τους κριτές, θα έχει μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία μου", είχε πει στη συνέντευξη του στο Sport24.gr.

To αργυρό μετάλλιο με τον Σαΐντ στους κρίκους μοιράστηκε ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν που βαθμολογήθηκε επίσης με 15,566. Με θετική ενέργεια λοιπόν από το χρυσό του Πετρούνια, ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης.

Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Λευτέρη Πετρούνια, η ελληνική αποστολή επιστρέφει από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με ένα ακόμα στην αποστολή της. Ο Βλάσης Μάρας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο μονόζυγο και πρόσθεσε έτσι το όγδοο στη συλλογή του.

Μάλιστα, αυτό είναι το δεύτερο που κατακτά ο Βλάσης Μάρας στο Μονπελιέ, τρία χρόνια μετά από εκείνο που είχε κατακτήσει το 2012.

Ο κορυφαίος Έλληνας γυμναστής αγωνίστηκε πέμπτος και με 14.666 βαθμούς μπήκε στην πρώτη τριάδα και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος. Ο Αλεξάντερ Τσαριεβιτς και ο Σατίλοφ τον απείλησαν με 14.633 και 14.566 αλλά ο Μάρα παρέμεινε στην τρίτη θέση.

Στον τελικό στη δοκό ισορροπίας αγωνίστηκε και η Βάσω Μιλλούση. Όπως ο Πετρούνιας έτσι και η Μιλλούση είχαν την υποστήριξη της εταιρείας Stoiximan.gr.

Πέμπτη η Μιλλούση

Με το βάρος του άγχους η Βασιλική Μιλλούση δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει εμφάνιση και έμεινε στην 5η θέση της δοκού ισορροπίας.

Η Ελληνίδα γυμνάστρια συγκέντρωσε 13,266 την ώρα που όλες οι αθλήτριες έκαναν αρκετά λάθη. Στην πρώτη θέση τερμάτισε η Μουντεάνου και την ακολούθησαν η Μπέκι Ντάουνι και η Κλερ Σουζάν Μαρτέν.

Επόμενος μεγάλος στόχος της Βασιλικής Μιλλούση είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Γλασκόβη.

(Πηγή: sport24.gr)

Δημοφιλή