Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις στο Brussels Group

Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις στο Brussels Group
sooc

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group και σύμφωνα με πληροφορίες κυβέρνηση και εταίροι κατάφεραν να συμφωνήσουν στο ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος και εν μέρει σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων.

Σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα φαίνεται να επήλθε συμφωνία ώστε να ανέλθει στο 1,2% - 1,5% για το 2015 και στο 2% για το 2016 ενώ σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις η ελληνική πλευρά φαίνεται να συμφώνησε ιδιωτικοποιήσεων με την κυβέρνηση να συμφωνεί σε συμμετοχή του κράτους σε αυτό το θέμα.

Ωστόσο όπως αναφέρουν πηγές στην κυβέρνηση οι δανειστές ζητούν τα κέρδη να πηγαίνουν στο χρέος, ενώ η κυβέρνηση ζητά να πηγαίνουν στην ανάπτυξη. Το μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για πρόοδο και εποικοδομητικές συζητήσεις στο Παρίσι και έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου ώστε να βρεθεί λύση εντός του Απριλίου.

Στις διαπραγματεύσεις συμμετείχε και η γγ Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, καθώς συζητείται η ενίσχυση της ανεξαρτησίας της υπηρεσίας αυτής, ενώ τα φορολογικά είναι πάντα στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης.

Ωστόσο, εκεί όπου συνεχίζει να υπάρχει χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών είναι στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά με κύκλους της κυβέρνησης να διαρρέουν ότι τα θέματα αυτά δεν πρόκειται να ανοίξουν.

Σημειώνεται πως αποφασίσθηκε η σύγκλιση του Euroworking Group την ερχόμενη Τετάρτη, 22 Απριλίου.

Δημοφιλή