Σκληρή επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό

Σκληρή επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος
ASSOCIATED PRESS

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ εναντίον της κυβέρνησης, με αφορμή τις δηλώσεις κυβερνητικών κύκλων σχετικά με σχόλια του προέδρου του, Ευάγγελου Βενιζέλου, περί του μεταναστευτικού.

«Παραβιάζοντας την αρχή της να μην απαντά στο ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να απαντήσει στα όσα είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, για την κρίση που προκάλεσαν οι ερασιτεχνικοί, ιδεοληπτικοί και ανεύθυνοι χειρισμοί της κυβέρνησης ως προς το μεταναστευτικό/προσφυγικό.

Η κυβέρνηση της εθνικολαϊκιστικής τερατογένεσης ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ μέσα σε λίγες εβδομάδες, με διαφωνίες υπουργών και γραφικές επιπολαιότητες:

- έστρεψε το ενδιαφέρον των διακινητών προς την Ελλάδα που εμφανίζεται από την ίδια την κυβέρνηση της ως βολική πύλη εισόδου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

- αντί να θέσει με οργανωμένο και πρακτικό το ζήτημα της συνεργασίας του ευρωπαϊκού Νότου και της ορθής ερμηνείας και τροποποίησης του Δουβλίνο 2, κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα εκτός Σένγκεν και τα ελληνικά διαβατήρια και ταξιδιωτικά έγγραφα σε απαξίωση.

- κατέστησε ξανά το ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών ζήτημα λειτουργίας του κέντρου της Αθήνας και αντοχής των υποδομών στα νησιά του Αιγαίου.

Τώρα η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να τα εξηγήσει δήθεν όλα αυτά με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη. Η κρίση στις χώρες αυτές υπάρχει δυστυχώς εδώ και χρόνια. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι τώρα την ευθύνη των χειρισμών στην Ελλάδα την έχουν οι ίδιοι άνθρωποι που ως αντιπολίτευση υπονόμευσαν συνειδητά την εφαρμογή της μεταναστευτικής πολιτικής. Κάνουν ως κυβέρνηση αυτά που έλεγαν ως αντιπολίτευση και οι συνέπειες είναι αυτές που βλέπουμε».

Δημοφιλή