Συγκλονιστικές εικόνες από το ναυάγιο και τη διάσωση μεταναστών στη Ρόδο

Συγκλονιστικές εικόνες από το ναυάγιο και τη διάσωση μεταναστών στη Ρόδο

Συγκλονίζουν οι εικόνες από το ναυάγιο του δουλεμπορικού το πρωί της Δευτέρας της Ρόδο και την επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών η οποία ακολούθησε.

Οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για 200 επιβαίνοντες, ωστόσο νέες εκτιμήσεις κατεβάζουν τον αριθμό σε περίπου 100. Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ναυαγοσωστικό, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και ιδιωτικά σκάφη προς παροχή συνδρομής, τα οποία εντόπισαν τo ιστιοφόρο σκάφος κατεστραμμένο και μεγάλο αριθμό ανθρώπων στη θάλασσα.

Στους 90 ανέρχεται -σύμφωνα με το Λιμενικό- ο αριθμός των διασωθέντων, ενώ τρία άτομα (ένας άνδρας, μία γυναίκα, ένα παιδί) έχασαν τη ζωή τους. Από τους διασωθέντες 62 είναι άνδρες, 22 γυναίκες και 6 παιδιά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν το ιστιοφόρο σκάφος προσάραξε, οι περισσότεροι από τους παράτυπους μετανάστες που βρίσκονταν μέσα σε αυτό έπεσαν στη θάλασσα για να βγουν μόνοι τους στη ξηρά. Ορισμένοι εξ’ αυτών φορούσαν σωσίβια. Λιμενικοί μαζί με κατοίκους της περιοχής όταν τους αντίκρισαν έπεσαν στη θάλασσα προκειμένου να διασώσουν όσα άτομα μπορούσαν, καθώς πολλά από αυτά δεν ήξεραν να κολυμπούν και καλούσαν σε βοήθεια.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Δημοφιλή