Η πρώτη φωτογραφία του υπερσύγχρονου ρωσικού τανκ, «Armata». Εικόνες από τις πρόβες για την «Ημέρα της Νίκης»

Η πρώτη φωτογραφία του υπερσύγχρονου ρωσικού τανκ, «Armata». Εικόνες από τις πρόβες για την «Ημέρα της Νίκης»
http://mil.ru/

Την πρώτη επίσημη φωτογραφία του ρωσικού υπερσύγχρονου άρματος μάχης T-14 Armata δημοσιοποίησε το υπουργείο Άμυνας της χώρας, εν όψει των εορτασμών για την «Ημέρα της Νίκης» στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο (9 Μαΐου), κατά την οποία γιορτάζεται η νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Το εν λόγω άρμα μάχης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μεταξύ των πρωτοποριακών χαρακτηριστικών του, φέρεται να διαθέτει και μη επανδρωμένο πυργίσκο. Αν και τα ακριβή χαρακτηριστικά και η εμφάνισή του δεν έχουν γνωστοποιηθεί πλήρως ακόμα, λεπτομέρειες διαρρέουν στον τύπο εδώ και καιρό.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Russia Today, μέχρι τώρα, η φημολογία σχετικά με τα χαρακτηριστικά του κάνει λόγο για τηλεχειριζόμενο smoothbore πυροβόλο των 125 χιλιοστών, πυροβόλο των 30 χιλιοστών για αντιμετώπιση ποικίλων στόχων (περιλαμβανομένων αεροσκαφών), βαρύ πολυβόλο των 12,5 χιλιοστών, που υποτίθεται θα μπορεί να αναχαιτίζει εισερχόμενους αντιαρματικούς πυραύλους, καθώς και προηγμένα συστήματα αισθητήρων και ραντάρ. Όπως αναφέρεται, το Armata θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πλήρως ρομποτικό όχημα, ωστόσο υπάρχει ειδικά θωρακισμένη (και ιδιαίτερα προστατευμένη, για τα δεδομένα του μέχρι τώρα σχεδιασμού των ρωσικών τεθωρακισμένων) κάψουλα για το πλήρωμα.

Επίσης, στα μοντέλα που βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα περιλαμβάνεται το Τ-15 (Object 149), το οποίο εμπίπτει στην κατηγορία των ΤΟΜΑ (τεθωρακισμένα οχήματα μάχης).

Γενικότερα, στη δημοσιότητα έχουν δοθεί εικόνες από τις «πρόβες» εν όψει της παρέλασης, στις οποίες περιλαμβάνονται σύγχρονα οπλικά συστήματα του ρωσικού στρατού.

Δημοφιλή