Επιζώντες της βομβιστικής επίθεσης του 2013, τρέχουν στον Μαραθώνιο της Βοστώνης και ξεσπούν από τη συγκίνηση

Επιζώντες της βομβιστικής επίθεσης του 2013, τρέχουν στον Μαραθώνιο της Βοστώνης και ξεσπούν από τη συγκίνηση

Ο φετινός μαραθώνιος της Βοστώνης είχε φέτος αυξημένο ενδιαφέρον όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους αλλά και γιατί για τις συμμετοχές καθώς μεταξύ των δρομέων ήταν και αρκετοί οι οποίοι μετείχαν στον μαραθώνιο του 2013, οπότε σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η συμμετοχή της Ρεμπέκτα Γκέγκορι, η οποία εξαιτίας της τρομοκρατικής δράσης των αδελφών Τσαρνάεφ έχασε το πόδι της κατά την έκρηξη. Η γυναίκα κατάφερε όχι μόνο να τρέξει ξανά στον Μαραθώνιος της Βοστώνης αλλά και να τερματίσει με δάκρυα στα μάτια.

Νικητής στον αγώνα των ανδρών ήταν φέτος ο αιθίοπας Λελίσα Ντεσίσα με 2:09.17, που ήταν και ο νικητής του 2013 -δύο ώρες αφού τερμάτισε τότε, όταν ο μεγαλύτερος όγκος των αγωνιζομένων είχε αρχίσει να τερματίζει, έσκασαν οι βόμβες.

Η 27χρονη Γκρέγκορι βρισκόταν το 2013 στη γραμμή του τερματισμού όταν εξερράγησαν οι βόμβες που είχαν τοποθετήσει οι Τσαρνάεφ. Ο σοβαρός τραυματισμός της οδήγησε στον ακρωτηριασμό του αριστερού της ποδιού. Φέτος ήθελε να τρέξει όλο τη διαδρομή, αλλά τελικά δεν πήρε την απαραίτητη έγκριση, έτσι έτρεξε το τελευταίο τμήμα της διαδρομής, περίπου 5,6 χλμ, και όταν πέρασε τη γραμμή, ξέσπασε σε κλάμματα.

«Στο μυαλό μου ζωντάνεψε εκείνη η ημέρα. Ήταν σαν να συμβαίνουν όλα ξανά, αλλά αυτή τη φορά ήταν σαν να έτρεχα για να τα αφήσω πίσω μου...Όταν πέρασα τη γραμμή του τερματισμού, ήταν σαν να ξεκινούσα μία νέα αρχή» δήλωσε στο CBS.

Πρώτη αθλήτρια με αμαξίδιο ήρθε η Τατιάνα ΜακΦάντεν η οποία έδωσε το χρυσό στεφάνι στον πατέρα του Μάρτιν Ρίτσαρντ, ο οποίος είχε σκοτωθεί στην επίθεση σε ηλικία οκτώ ετών.

Δημοφιλή