Έχασε το πόδι της στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013- Φέτος τερμάτισε με πρόσθετο μέλος

Έχασε το πόδι της στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013 - Φέτος τερμάτισε με πρόσθετο μέλος
rebekah gregory

Συγκινητική είναι η ιστορία της Rebekah Gregory, παρουσιάζει η Independent σε σημερινό της δημοσίευμα.

Ο τραυματισμός της, στην βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, της κόστισε το πόδι της το οποίο της αφαιρέθηκε από το ύψος του γόνατου και κάτω.

Πέρυσι, η Rebekah Gregory είχε κόψει την κορδέλα του τερματισμού με αναπηρικό καροτσάκι.

Φέτος, κατάφερε να διανύσει τα τρία τελευταία μίλια με την βοήθεια τεχνητού μέλους με τα συναισθήματα να την κατακλύζουν, όπως δήλωσε και η ίδια, και να την κάνουν να πέφτει στα γόνατα της, αμέσως μετά τον τερματισμό.

Όπως έγραψε η 28χρονη στο Faceboo η ημέρα που έτρεξε ξανά στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, ήταν η ημέρα που «πήρε πίσω την ζωή της», μετά από δύο χρόνια πόνου και εγχειρήσεων.

«Ήταν πολύ έντονο συναισθηματικά, το να θυμάμαι πως ήταν να είμαι ματωμένη πάνω στο πεζοδρόμιο και να αναρωτιέμαι αν θα δω το χαμόγελο του παιδιού μου ξανά», είπε.

«Μέσα σε λίγα λεπτά, άλλαξε ολόκληρος ο κόσμος μου. Ότι μου ήταν ως τότε γνωστό, κυριολεκτικά καταστράφηκε σε κομμάτια και αναγκάστηκα να ξεκινήσω να τα μαζεύω ένα-ένα».

Πριν την έναρξη του Μαραθωνίου, είχε γράψει:

«Αυτή την φορά δεν βρίσκομαι κατάκοιτη στο έδαφος, κομματιασμένη, ούτε θα χρειάζομαι βοήθεια επειδή δεν μπορώ να κάνω πράγματα από μόνη μου. Αυτή τη φορά το μόνο που θα αγγίξει το έδαφος θα είναι το παπούτσι μου, καθώς θα δείχνω σε μένα και στον υπόλοιπο κόσμο πως είμαι δυνατότερη από ποτέ και δεν μπορεί να με σταματήσει τίποτα τώρα».

Μετά τα όσα πέρασε, ως ένα από τα 16 άτομα συνολικά που έχασαν κάποιο μέλος του σώματος τους μετά την βομβιστική επίθεση, η Rebekah Gregory δίνει ενθαρρυντικές ομιλίες κατά μήκος της Αμερικής.