ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21/04/2015 07:45 EEST | Updated 21/04/2015 07:45 EEST

Ανάμεσα στην ΠΝΠ, την Ντόρα και τον Δένδια ο Σαμαράς

SOOC

Ως πλήρη απόδειξη του αδιεξόδου το οποίο δημιούργησε η ιδία, ερμηνεύει η ΝΔ την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης να μεταφέρει στην Τράπεζα της Ελλάδας τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της γενικής κυβέρνησης.

Στο επιτελείο της Συγγρού θεωρούν πως πρόκειται για μια ακόμα απέλπιδα προσπάθεια να εξασφαλιστούν οι πληρωμές μισθών και συντάξεων για τον επόμενο μήνα από τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές παραμένουν στον αέρα, έστω και αν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΣΕΒ ήταν αισιόδοξος ότι σύντομα η χώρα θα ...βγει στις αγορές!

Υπενθυμίζουν δε ότι οι σύριζα ως κόμμα της αντιπολίτευσης εξαπέλυε μύδρους στην κυβέρνηση όταν είχε επιλέξει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να περάσει κάποιες αποφάσεις της και τώρα που ανέλαβε τα ηνία της χώρας ξέχασε το παρελθόν και μόλις μέσα σε 100 ημέρες έχουν υποβάλει ήδη δυο ΠΝΠ.

Την ίδια στιγμή πάντως ο Αντώνης Σαμαράς προετοιμάζεται για την αυριανή πρώτη τηλεοπτική του εμφάνιση μετά τις εκλογές (στην εκπομπή Online του Mega) όπου θα κλήρο να απαντήσει και στις ερωτήσεις του κοινού που θα δώσει το παρόν στην εν λόγο εκπομπή.

Αμέσως στόχος του είναι η ανάδειξη της ανάγκης συγκρότησης ενός μετώπου των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων που θα εξασφαλίσουν ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να ακολουθεί μια πορεία στην καρδιά της ΕΕ.

Είναι προφανές ότι θα συνδυάσει την εμφάνιση του με ένα δριμύ κατηγορώ εναντίον επιλογών της κυβέρνησης αρχής γενομένης από την πρόσφατη αποδοκιμασία της κυβέρνησης των ΗΠΑ για το θέμα της αποφυλάκισης του Σάββατο Ξηρού, κάνοντας λόγο για τον κίνδυνο ρήξης με ιστορικούς συμμάχους της χώρας μας.

Τα βλέμματα ωστόσο στρέφονται και στις απαντήσεις που θα δώσει ο κ. Σαμαράς για όσα συμβαίνουν στο προσκήνιο και το παρασκήνιο μέσα στο κόμμα του, από τη στιγμή μάλιστα που διακινούνται πληροφορίες που φέρουν στελέχη όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Νίκος Δένδιας να ηγούνται μιας προσπάθειας συλλογής υπογραφών για την έκτακτη σύγκλιση της ΚΟ ΝΔ προκειμένου να τεθεί εκ νέου ζήτημα έκτακτου Συνεδρίου του κόμματος...

Sponsored Post