Υπουργείο Υγείας: Τέλος στη δημοσιοποίηση των στοιχείων οροθετικών γυναικών

Υπουργείο Υγείας: Τέλος στη δημοσιοποίηση των στοιχείων οροθετικών γυναικών
Eurokinissi

Τέλος στη δημοσιοποίηση των στοιχείων οροθετικών γυναικών δίνει η κυβέρνηση, με δημοσίευση στο ΦΕΚ σχετικής ρύθμισης του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, η δημοσίευση που έγινε στις 17 Απριλίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καταργεί οριστικά την απόφαση που επανέφερε την υγειονομική διάταξη που επέτρεπε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων οροθετικών γυναικών.

Η ισχύς της απόφασης προβλέπεται να έχει ισχύ 15 ημέρες από την δημοσίευσης της.

Υπενθυμίζεται, πως στις 2 Απριλίου 2015 είχε εκδοθεί απόφαση του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, η οποία γνωστοποιούσε πως «Καταργείται η υπ΄ αριθμόν 62752/4-7-2013 (ΦΕK 1085/Β΄4-7-2013) απόφαση, η οποία επανέφερε σε ισχύ την Υγειονομική Διάταξη ΓΥ/39Α «Ρυθμίσεις που αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων (ΦΕΚ 1002/Β/2012)».

Το ιστορικό

Η εφαρμογή της εν λόγω υγειονομικής διάταξης, πριν από τρία χρόνια, είχε πραγματοποιηθεί με την δημοσιοποίηση των στοιχείων οροθετικών γυναικών.

Είχε υπογραφεί από τον τότε υπουργείο Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, τον Απρίλιο του 2012 και τον Μάιο του 2013 καταργήθηκε από την υφυπουργό Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη.

Τον Ιούνιο του 2013, ο Άδωνις Γεωργιάδης προέβη στην άρση της πράξης κατάργησης της υγειονομικής διάταξης.

Η συγκεκριμένη υγειονομική διάταξη είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, με λόγο να γίνεται για διασυρμό των οροθετικών γυναικών και καταπάτηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς επίσης και του απορρήτου ασθενούς.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή