Στην Καμπότζη του σεξουαλικού παιδικού εμπορίου: Η ιστορία της Kieu

Στην Καμπότζη του σεξουαλικού παιδικού εμπορίου: Η ιστορία της Kieu
Youtube

Όταν η Kieu έγινε 12 χρονών, η μητέρα της της ζήτησε να πιάσει δουλειά. Αφού επισκέφτηκε ένα γιατρό που της εξέδωσε μια «βεβαίωση παρθενίας», η ίδια βρέθηκε σε ένα ξενοδοχείο όπου ένας άνδρας τη βίαζε επί δύο μέρες.

Το 2013 η Οργάνωση Freedom Project επισκέφτηκε την Καμπότζη για να εξετάσει το σεξουαλικό εμπόριο παιδιών στη χώρα. Οι αποκαλύψεις παρουσιάστηκαν σε ντοκιμαντέρ του CNN με τίτλο: «Καθημερινά στην Καμπότζη: Ένα Ντοκιμαντέρ του CNN και του Freedom Project».

Η ηθοποιός και φιλάνθρωπος, Μίρα Σορβίνο, η οποία ήταν η απεσταλμένη του Freedom Project για το ντοκιμαντέρ, συνάντησε την Kieu στο Svay Pak, ένα χωριό που είναι διαβόητο για την παιδική πορνεία. Η μικρή είχε διασωθεί από την Οργάνωση Agape International Missions και αποκάλυψε στην Σορβίνο πως η μητέρα της την είχε πουλήσει σε έναν μεσήλικο άνδρα.

Η τιμή είχε καθοριστεί με βάση την παρθενία της και άγγιζε τα 1500$. Ο άνδρας της έδωσε τελικά 1000$, από τα οποία έπρεπε να δώσει περίπου τα μισά στη γυναίκα που την είχε οδηγήσει στο ξενοδοχείο. Η μητέρα της μικρής χρησιμοποίησε τα χρήματα για να καλύψει χρέη και για να αγοράσει τροφή για την ιχθυοκαλλιέργεια κάτω από το πλεούμενο σπίτι της.

«Δεν ήξερα τι ήταν η δουλειά και αν ήταν καλό για μένα. Δεν ήξερα τι να περιμένω. Όμως τώρα ξέρω ότι η δουλειά δεν μου έκανε καλό», εξηγεί η Kieu.

Η μητέρα της ένιωθε άσχημα για το γεγονός, όμως αυτό δεν την εμπόδισε από το να στείλει την κόρη της να δουλέψει σε ένα πορνείο. Η μικρή ήταν φυλακισμένη εκεί για τρεις μέρες και αναγκαζόταν να έρθει σε επαφή με διάφορους άνδρες. Όταν η ίδια επέστρεψε, η μητέρα της την έστειλε και πάλι σε άλλα δύο πορνεία. Τελικά η Kieu το έσκασε από το σπίτι, όταν έμαθε πως η μητέρα της θα την ανάγκαζε να ξαναδουλέψει, αυτή τη φορά μάλιστα για τρεις μήνες.

Η Σορβίνο επισημαίνει πως το ντοκιμαντέρ βοήθησε να γνωστοποιηθεί το πρόβλημα της παιδικής πορνείας στην Ελλάδα και ταυτόχρονα συγκεντρώθηκαν χρήματα για να χτιστεί σχολείο για τα παιδιά της περιοχής.

«Η πρωτοβάθμια και ειδικά η δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι σημαντικές για την πρόληψη της διακίνησης. Επιτρέπει στα παιδιά να έχουν κριτική σκέψη, να είναι έτοιμα να αμυνθούν ενάντια στους διακινητές και αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να έχουν μια επικερδή απασχόληση για να στηρίξουν τις οικογένειές τους με τρόπο διαφορετικό από την σεξουαλική τους εκμετάλλευση» εξηγεί η Σορβίνο.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως η Agape International Missions συνεργάζεται με αστυνομικές μονάδες που εισβάλλουν σε ξενοδοχεία που δουλεύουν παιδιά. Αυτό όμως που τονίζει η Σορβίνο είναι ότι πρέπει να αναδειχτεί και το θέμα της ζήτησης σεξουαλικού εμπορίου, όχι μόνο η διακίνηση.

Πηγή: CNN

Δημοφιλή