ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/04/2015 06:49 EEST | Updated 22/04/2015 06:49 EEST

Γαλάζιο Ανθολόγιο ανακολουθίας απο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Sooc

Με μια συρραφή δηλώσεων, ανακοινώσεων και αναρτήσεων στο διαδίκτυο που φέρουν την υπογραφή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλα και του ίδιου του Αλέξη Τσιπρα, απαντά η ΝΔ στην κίνηση της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμη φορέων του δημοσίου και τους ΟΤΑ, κάνοντας λόγο για κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος.

Οι επιτελείς της Συγγρου αναδεικνύουν καταρχην οτι πρόκειται για την δεύτερη Πραξη Νομοθετικού Περιεχομένου μεσα σε διάστημα ενος μήνα, αλλα κυρίως, την ανακολουθία όσων έλεγαν προεκλογικά και όσων πράττουν μετεκλογικά, στη σκιά του προβλήματος ρευστότητας που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Στο σχετικό κείμενο που διατύπωσε η Γραμματεια Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ υπενθυμίζουν μεταξύ άλλων οτι προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την προηγούμενη κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας τις ΠΝΠ ως «πράξεις που συρρικνώνουν τη Δημοκρατία»,μένω σήμερα που εχουν αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης του τόπου σπεύδουν να τις βαφτίσουν «πράξεις πατριωτικής ευθύνης».

Στην κορυφή του γαλάζιου ανθολογίου φιγουράρουν δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού - τότε ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης - εναντίον των ΠΝΠ που προώθησε η κυβέρνηση Σαμαρά αλλά και σειρά περιπτώσεων που ο ΣΥΡΙΖΑ, για λόγους αρχής, αρνήθηκε ψήφο καίτοι οι ΠΝΠ αποσκοπούσαν στη θεραπεία κοινωνικών ζητημάτων.

Στο «ανθολόγιο των ΠΝΠ» που συνέταξε η Ν.Δ. κυριαρχούν οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα:

«Κάποτε είχαν τα βασιλικά διατάγματα. Σήμερα έχουν τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου» (11/06/13)

«Προχωρούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, λες και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου και σε κατάσταση πολιορκίας» (19.11.2012)

«Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου συρρικνώνουν τη Δημοκρατία». Αλέξης Τσίπρας (5.12.2012)

Μεταξύ άλλων υπενθυμίζουν στη ΝΔ και ανάλογες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ:

«H κυβέρνηση με τη μέθοδο των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου επιδιώκει να υποκαταστήσει το Σύνταγμα και να παραγκωνίσει τη Βουλή». Μανώλης Γλέζος (19.11.2013)

«Ακυρώνεται κάθε ίχνος κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας». Δημήτρης Στρατούλης (19.11.2012)

«Δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης αυτή η «ξεφτίλα» να νομοθετούν κυβερνήσεις με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου». Δημήτρης Παπαδημούλης (10.04.2013)

«Χουντικής έμπνευσης οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου» Νίκoς Βούτσης (11.12. 2012)

Στο ίδιο πνεύμα και παλαιότερες δηλώσεις και απο την ΝΥΝ πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπουλου:

«Δε θα γίνονται δεκτές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Αυτή η Βουλή θα εφαρμόσει τις αρχές της καλής νομοθέτησης».

Απο τη Γραμματεια Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ αναδεικνύουν και συγκεκριμένες αναρτήσεις στην επίσημη ιστοσελίδα τοσο του ΣΥΡΙΖΑ οσο και των ΑΝΕΛ για το ίδιο θέμα:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (11/07/2013) -

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ δ. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Τους τελευταίους μήνες έχουν εκδοθεί δεκάδες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που συνιστούν ευθεία βολή κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος, καθώς με αυτές καταστρατηγείται η αρχή της ίσης πολιτικής αντιμετώπισης και εξουδετερώνεται ο πολιτικός έλεγχος, δηλαδή η ευθύνη των κυβερνώντων απέναντι στη λαϊκή βούληση».

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΝΟΤΗΤΑ Α’

ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

«Σήμερα η Συνταγματική τάξη έχει καταλυθεί. Η Βουλή σπανίως νομοθετεί, αντιθέτως νομοθετεί η Κυβέρνηση με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με την ισχύ των μνημονίων, τα οποία ουσιαστικά έχουν την ισχύ απλού νόμου, αφού δεν έχουν ψηφιστεί και κυρωθεί με την αυξημένη πλειοψηφία που απαιτεί το άρθρο 28, παρ. 2 του Συντάγματος. Η ευθύνη σ’ αυτό βεβαίως βαρύνει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που με την υπογραφή του, αντίθετα προς το Σύνταγμα, συνήνεσε στην εφαρμογή τους, αντί να αρνηθεί και να τα αναπέμψει για την ψήφισή τους με αυξημένη πλειοψηφία».