Ο ανελκυστήρας που «χτίζει» 5 αιώνες της Νέας Υόρκης μπροστά στα μάτια μας

Ο ανελκυστήρας που «χτίζει» 5 αιώνες της Νέας Υόρκης μπροστά στα μάτια μας

Αν κάθε φορά που μπαίνετε σε ανελκυστήρα, έχετε έναν μικρό φόβο πως μπορεί κάτι να πάει στραβά και να εγκλωβιστείτε, ο συγκεκριμένος ανελκυστήρας μάλλον θα σας κάνει να εύχεστε να εγκλωβιστείτε μέσα του.

Ξεκινώντας από το ισόγειο και μέχρι να φτάσει στον 102ο όροφο όπου βρίσκεται το σαλόνι του παρατηρητηρίου, ο ανελκυστήρας του One World Trade Centre στην Νέα Υόρκη επιφυλάσσει μια απίστευτη έκπληξη στον ανυποψίαστο επισκέπτη: μια εντυπωσιακή, 3D παρουσίαση της ιστορίας της πόλης πάνω στους γυάλινους τοίχους του.

Η παρουσίαση περιλαμβάνει 515 χρόνια ιστορίας της Νέας Υόρκης και προβάλλει σε time-lapse την εξέλιξη της πόλης, από τότε που η περιοχή στην οποία βρίσκεται το One World Trade Centre δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ελώδη έλη, πέντε αιώνες πριν, μέχρι την ανόρθωσή της μέσα από τους γνωστούς της ουρανοξύστες με τους οποίους την έχουμε συνδέσει τον τελευταίο αιώνα. Συμπεριλαμβανομένων, αναπόφευκτα, και των Δίδυμων Πύργων.

Από τις αρχές Μαΐου η 3D ιστορία της Νέας Υόρκης θα προβάλλεται σε άλλους πέντε ανελκυστήρες του κτηρίου, ενώ παραπάνω μπορείτε να πάρετε μια ιδέα της υπέροχης αυτής παρουσίασης, στο βίντεο που εξασφάλισαν οι New York Times.

Δημοφιλή