«Νιώθουμε σαν κομμένα λουλούδια»: Η Charlize Theron για το δικαίωμα των γυναικών στην ηλικία

«Νιώθουμε σαν κομμένα λουλούδια»: Η Charlize Theron για το δικαίωμα των γυναικών στην ηλικία
Mert Alas/W Magazine

Είναι μία από τις πιο δυναμικές θηλυκές παρουσίες του Hollywood, που πέρα από το ταλέντο της στην υποκριτική, επιτελεί φιλανθρωπικό έργο, μεγαλώνει μόνη της ένα παιδί και εμψυχώνει τις γυναίκες παγκοσμίως, ενώ παράλληλα κρατά ένα χαμηλών τόνων προφίλ. Έτσι, η πίεση που ασκεί η κοινωνία στις γυναίκες δεν θα μπορούσε να μη σχολιαστεί από τη Charlize Theron, στην πρόσφατη συνέντευξή της στα πλαίσια της προώθησης της νέας της ταινίας, Mad Max: Fury Road.

H 39χρονη σταρ εμφανίζεται στο εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του περιοδικού W και στη συνέντευξη που δίνει μιλά ανοιχτά για το πόσο τη βοήθησε η μητρότητα να δει με άλλο μάτι το πέρασμα του χρόνου επάνω της.

«Πιστεύω πως, όπως πολλές γυναίκες, ήμουν επικριτική απέναντι στις γυναίκες όσο μεγάλωναν» λέει η Theron. «Οι γυναίκες στην κοινωνία μας χωρίζονται σε κατηγορίες με τέτοιο τρόπο που αρχίζουμε να νιώθουμε σαν κομμένα λουλούδια που λίγο αργότερα θα μαραθούμε. Αντιλαμβάνομαι τώρα πως τα πράγματα δεν είναι έτσι -μπορούμε να γιορτάσουμε κάθε ηλικία. Αυτή είναι η ενθάρρυνση που δίνω στις 20χρονες που τρομοκρατούνται από την σκέψη πως θα μεγαλώσουν: Μην πάθετε νευρικό κλονισμό και μην πέσετε με τα μούτρα στο Σαρντονέ. Το να μεγαλώνεις δεν είναι τόσο κακό (γέλια). Στην πραγματικότητα είμαι αλκοολική αλλά, σας παρακαλώ, μην ανησυχείτε (γέλια).»

Η Theron, η οποία έχει έναν υιοθετημένο γιο, τον 3χρονο Jackson, νιώθει πιο άνετα με τους χαλαρούς ρυθμούς που έχει πλέον στη ζωή της. Και, αν μπορούσε, θα έλεγε στον 20χρονο εαυτό της να πατήσει λίγο το φρένο.

«Θα μου έλεγα “Ηρέμησε”» είπε στο W. «Ήμουν πάντα σε μια βιασύνη. Ένιωθα πως ο χρόνος δεν μου έφτανε. Τώρα που μεγάλωσα, ξέρω πως δεν χάνω τίποτα. Τώρα πάω σπίτι και νιώθω υπέροχα. Όταν έγινα 30, συνειδητοποίησα πως δεν ήμουν υποχρεωμένη να ικανοποιώ τους πάντες. Μπορούσα πραγματικά να απολαύσω τη ζωή, το οποίο δεν είναι καθόλου κακό».

Μεταξύ όλων αυτών των ωραίων -και εντελώς αληθινών- πραγμάτων που είπε, η Charlize φωτογραφήθηκε επίσης για το περιοδικό, προσφέροντάς μας ένα από τα ωραιότερα editorial που έχουμε δει τελευταία. Βέβαια, για την Charlize Theron μιλάμε, δεν ήταν και καμιά τρομερή έκπληξη.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη και να δείτε τη φωτογράφηση στο W Magazine.