ΔΟΕ: Αντισυνταγματική και καταστροφική η πολιτική της κυβέρνησης

ΔΟΕ: Αντισυνταγματική και καταστροφική η πολιτική της κυβέρνησης
SOOC

Την απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ζητεί με ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, λόγω της απουσίας διαβούλευσης πριν την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για την Εκπαίδευση.

«Είναι η δεύτερη φορά από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας που η νέα συγκυβέρνηση υιοθετεί την αντισυνταγματική διαδικασία των πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου της προηγούμενης συγκυβέρνησης που με πάθος, ως αντιπολίτευση, κατακεραύνωνε», αναφέρει στην ανακοίνωση η Ομοσπονδία.

Η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει επίσης την πολιτική αυτή της κυβέρνησης «αντισυνταγματική» και «καταστροφική» και την κατηγορεί ότι χρησιμοποιεί τα χρήματα του ελληνικού λαού για την αποπληρωμή χρεών που δεν είναι δικά του, με αποτέλεσμα ένα την εξάντληση των αποθεμάτων για τις κοινωνικές ανάγκες και τα ήδη υποχρηματοδοτημένα σχολεία. Ζητά δε από την κυβέρνηση να μην συνεχίσει να οδηγεί τη χώρα σε οικονομική ασφυξία και καλεί τους εκπαιδευτικούς να υπερασπιστούν τα λαϊκά δικαιώματα.

Ακόμη, γίνεται αναφορά και στο νέο πολυνομοσχέδιο που αφορά τις αλλαγές στην εκπαίδευση, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη πρακτική από μέρους της κυβέρνησης.

«[Η κυβέρνηση] έρχεται να ανεβάσει την ίδια κακοπαιγμένη παράσταση που τόσες φορές έχουμε παρακολουθήσει με άλλους πρωταγωνιστές. Εξοργίζει, όμως, με την απόλυτη μετάλλαξη που υπέστη μέσα σε τρεις μήνες, περνώντας από τις γραμμές των εκπαιδευτικών συλλαλητηρίων στην κυβερνητική ”αμνησία” και την αθέτηση των οραμάτων που ευαγγελιζόταν για την εκπαίδευση και συνέπιπταν με τις διεκδικήσεις και τις αγωνίες των εκπαιδευτικών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Τονίζει, επίσης, ότι θεωρεί αυτονόητη υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου το να αποστείλει στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες άμεσα και σε ολοκληρωμένη μορφή το κείμενο του πολυνομοσχεδίου και να ξεκινήσει ουσιαστικό διάλογο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος θα προχωρήσει σε αναλυτική τοποθέτηση επί του νομοσχεδίου αμέσως μόλις του δοθεί το πλήρες κείμενο και ταυτόχρονα θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τον συντονισμό με την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς και με όλους τους εμπλεκόμενους με την εκπαιδευτική διαδικασία φορείς, με στόχο την ανάδειξη κι επίλυση όλων των καυτών ζητημάτων της δημόσιας εκπαίδευσης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή